USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Köy okullarının gönüllü 'boyacıları'

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gönülleri, hazırladıkları "Okulum Rengarenk" projesi kapsamında köy okullarını boyuyor.

Köy okullarının gönüllü 'boyacıları'
15-11-2019 17:17
Google News

Gaziantep

Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi gönüllüleri, hazırladıkları "Okulum Rengarenk" projesi kapsamında köy okullarını boyuyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca 2019'un "gönüllülük yılı" ilan edilmesiyle köy okullarına giden ve çocuklarla oyunlar oynayıp etkinlikler yapan gönüllü gençler, Gençlik Merkezi Müdürü Veysel Güngör'e bir köy okulu boyamak istediklerini söyledi.

Güngör'ün, birden çok okul boyamalarını teklif etmesi üzerine bir proje hazırlandı ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne sunuldu.

Bakanlığın da onayı ile hayata geçirilen "Okulum Rengarenk" projesi kapsamında ilçe milli eğitim müdürlükleri ve kaymakamlıklarla iletişime geçen gönüllüler, tespit ettikleri köy okullarına gidiyor, okulları boyuyor, resimler ve çizgi film karakterleri çiziyor.

Gittikleri yerlerde öğrencilerle de buluşan ve boyama çalışmalarına öğretmenlerle yerel halkın da destek verdiği gönüllü gençler, hem çocukları mutlu ediyor, hem eğitim yuvalarını yeniliyor.

Gönüllü gençlerden Gaziantep Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümü 1. sınıf öğrencisi Mehmet Kaplan, yaptığı açıklamada, ulaşılması güç köylere giderek bu okulların iç ve dış boyalarını yaptıklarını ve duvarlarına çocukların sevdiği çizgi film kahramanları ve resimler çizdiklerini söyledi.

Kaplan, amaçlarının böyle çocuklara boyası tamamlanmış güzel bir okul armağan etmek olduğunu dile getirdi.

İlk gittikleri okulun Oğuzeli'nin Taşyazı köyünde olduğunu anlatan Kaplan, "Okulu boyadık, çizimlerimizi yaptık, içini, dışını temizledik ve çocukların o heyecanını gördüğümüzde ayrı bir mutlu olduk." dedi.

Yavuzeli'nin Keşreobası köyündeki okulda da aynı çalışmayı yapıp bitirdiklerini ve şu anda Yavuzeli'nin Gülpınar köyündeki ilkokulu boyadıklarını belirten Kaplan, şöyle konuştu:

"Proje bize herhangi bir karşılık beklemeden insanlara yardımı, insanları mutlu etmeyi, birliktelik duygusunu öğretti. Gönüllü arkadaşlarımızla bir arada bulunarak, aynı paydada buluşarak, bir gönüllü hareketi olmak bize mutluluk veriyor.

Sevgiyi, çocuklara nasıl yaklaşmamız gerektiğini, en önemlisi kendi başımıza da bir şeyler başarabileceğimizi öğreniyoruz."

Köy okulu öğrencilerinin okullarını hep aynı şekilde gördüğüne değinen Kaplan, "Onların dünyalarındaki resmi çizince, bir kelebek, bir arı çizdiğimizde, tepkileri çok farklı oluyor. Onların mutluluğunu görmek bize heyecan veriyor, bizi motive ediyor.

Boya yaparken, özellikle resim kısmında çocukları da dahil ediyoruz. O zaman, 'okulu ben boyadım, benim de emeğim geçti' diyor, sahipleniyorlar." ifadelerini kullandı.

"Biz çocukları, çocuklar da bizi mutlu ediyor"

Gaziantep Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dış Ticaret bölümü 1. sınıf öğrencisi Ece Bıçakçı da gönüllü gençler olarak ilk zamanlarda köy okullarına gidip çocuklarla etkinlik yaptıklarını, oyunlar oynadıklarını anlatarak "Çocukların yüzünde bir gülümsemeye sebep oluyorduk. Sonradan fark ettim ki onlar da bizim yüzümüzde bir gülümseme sebebi oluyor. Bu nedenle boyama etkinliğini duyduğumda katılmak istedim. Burada bir ekip çalışması, ekip ruhu var. Sorumluluk sahibi oluyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ