USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kovid-19'u teminat altına alan sigorta şirketleri 105 milyon liralık “jest“ yaptı

"Koronavirüs süreci mart ayında başladığında salgın hastalıklar sağlık sigortaları kapsamının dışındaydı."

Kovid-19'u teminat altına alan sigorta şirketleri 105 milyon liralık “jest“ yaptı
30-12-2020 14:02
Google News

Allianz Türkiye İcra Kurulu Başkanı Tolga Gürkan, koronavirüs süreci mart ayında başladığında salgın hastalıkların sağlık sigortaları kapsamının dışında olduğunu, sigorta şirketlerinin ardı ardına "jest" kapsamında Kovid-19'u teminat altına aldığını belirterek, "Bu süreçte 20 bine yakın sigortalı, tedavilerinin karşılanması için sigorta şirketlerine başvurdu. Şirketler, tedavi giderleri için özel hastanelere 105 milyon liranın üzerinde ödeme yaptı." dedi.

Gürkan, sigorta sektöründeki 2020 gelişmeleri ve 2021 beklentilerine ilişkin  yaptığı açıklamada, sektörün iyi bir başlangıç yaparak 2020 yılının ilk iki ayında oldukça iyi sonuçlar elde ettiğini söyledi.

Gürkan, Kovid-19 salgınının mart ayı itibarıyla Türkiye'de de etkisini göstermeye başladığını ve yıla damgasını vurduğunu, sosyal ve ekonomik hayatın da yavaşlamasına bağlı olarak mart-mayıs döneminin durağan geçtiğini, bazı branşların üretimlerinde düşüşler, hasarlarda dalgalanmalar yaşandığını ancak haziran ayı itibarıyla başlayan normalleşme sinyalleri ile birlikte bu durumun yerini reel büyümeye bıraktığını kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ