USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19 hastası Azerbaycanlı çift, Türkiye'de sağlığına kavuştu

İzmir'de canlı oğullarını görüşme düşüncesince Türkiye'ye mevrut Azerbaycanlı buğulu çift, yakalandıkları Kovid-19'dan doktorların uyguladığı tedaviler sebebiyle kurtuldu.

Kovid-19 hastası Azerbaycanlı çift, Türkiye'de sağlığına kavuştu
08-01-2021 17:51
Google News
İzmir

İzmir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulduktan sonraları meri tedaviyle iyileşen Azerbaycanlı çift, sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de canlı 67 yaşındaki Fahreddin Musayev ile 64 yaşındaki benzeri Sona Musayev, son teşrin ayının başlangıcında İzmir'de canlı oğlanları İsmail Musayev'i ziyarete geldi.

Bir müddet sonraları İsmail Musayev'e, rahatsızlığı dolayısıyla başvurduğu İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Kovid-19 tanısı konuldu.

Musayev, rahatsızlığı ana ve babasına bulaştırmamak düşüncesince ortak arkadaşının evinde karantinaya girdi.

Bir hafta sonraları Musayev çifti de faziletli acı ve alevlenmiş mafsal ağrısı şikayeti ile bire ortak hastaneye başvurdu.

Kovid-19 testleri artı çıkan çift, oğullarının evinde karantinaya alındı.

Fahreddin Musayev, teneffüs güçlüğü ve alevlenmiş dert şikayeti dolayısıyla İKÇÜ Mustafa Kemal Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Servisinde otama dibine alındı.

Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından kabilinden otama edilen Musayev'e dayanak noktası tedavileri uygulandı.

Yapılan tedavilerin arkası sıra keyif vaziyeti düzelen Musayev, Kovid-19 testinin de olumsuz çıkmasının arkası sıra taburcu edildi.

Sertoğullarından, çifti oğullarının Karabağlar'daki evinde görüşme ederek maneviyat verdi.

"Rahat dem kabul kılmak baş döndürücü güzelmiş"

Fahreddin Musayev, ülkesinde Kovid-19 rahatsızlığı dolayısıyla nice tanıdığının yaşamını kaybettiğini, oğluna da Türkiye'de bire ortak illet tanısı konduğunda baş döndürücü üzüldüğünü söyledi.

Yaşlarının doğacak bulunduğu düşüncesince baş döndürücü korktuğunu özetleyen Musayev, "Eşim bana layıkıyla bu rahatsızlığı hâlâ şen ortak halde atlattı. Eşim iyileşti, benim hastalığım hâlâ da arttı. Nefes alamamaya başladım.

Hemen beni hastaneye götürdüler. Sağlık personelleri benimle özlük babaları kabil ilgilendi. Rahat dem kabul kılmak baş döndürücü güzelmiş. Yaptıkları gelişigüzel bilinçlilik düşüncesince Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a telefonla ulaşıp teşekkürname kılmak istiyorum.

O dört başı mamur Müslüman dünyasının lideridir." dedi.

Musayev, Kovid-19 salgınının başladığı geçmiş günden buyana Türkiye'nin Azerbaycan'ın da ortamında bulunduğu nice ülkeye tıbbi materyal desteğinde bulunduğunu aktardı.

Sona Musayev ise bu süreçte eşini kaybetmekten baş döndürücü korktuğunu anlattı.

Zor ortak süreci geride bıraktıklarını dile getiren Musayev, "Hayatım süresince hakeza ortak illet görmedim. Bir boşluk öleceğimi düşündüm. Bir hafta ortak bilinçlilik yiyip içemedim. Bacaklarım tutmuyor. Türk doktorlarının tedavisi sebebiyle sağlığıma kavuştum.

Eşim de bundan hakeza iyileşti. Zaten hastalığın aslında buyana Türkiye'nin Kovid-19 ile icra ettiği güzel mücadeleyi biliyorduk. Türkiye'de buna hâlâ dobra tanık olduk." biçiminde konuştu.

İsmail Musayev da ana ve babası sağlığına kavuştuğu düşüncesince baş döndürücü bahtiyar olduğunu, doktorların hem kendisini bununla beraber karı fertlerini düzeltmek düşüncesince baş döndürücü savaşım verdiğini kaydetti.

İKÇÜ Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından ise Musayev çiftinin keyif halini yakından strateji ettiklerini söyledi.

Fahreddin Musayev'in derinlemesine müddet artı bulunduğunu tamlayan Sertoğullarından, "Kovid-19 hastalığını gelişigüzel kasılma ayrımlı geçiriyor. Hastamızın 20. gününde his hızı yükseldi.

Hemen hastaneye aldık ve müvellidülhumuza tedavisi ilkin kazanmak kıl payı dayanak noktası tedavisi uyguladık. Kovid-19 nâkil hastalarımız 10. günde izolasyonları bitse de menfaatlerini strateji etmeli, baştan ateşleri yükseldiğinde ve teneffüs güçlüğü olduğunda hastaneye başvurmaları lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ