USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Koronavirüs nedeniyle, Rusya'daki turizm şirketlerinin yüzde 20’si iflas edebilir

Seyahat şirketlerinin zor bir ekonomik durumda olduğunu kaydeden Rosturizm Toplumsal Oda üyesi Yelena Sutormina, Koronavirüs nedeniyle, Rusya'daki turizm şirketlerinin yüzde 20’sinin kapanabileceğini söyledi

Koronavirüs nedeniyle, Rusya'daki turizm şirketlerinin yüzde 20’si iflas edebilir
14-03-2020 07:29
Google News

MOSKOVA

Rusya'daki turizm şirketlerinin yüzde 20’sinin koronavirüs salgını sebebiyle kapanabileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamayı Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosturizm) Başkanı Danışmanı Dmitri Gorin yaptı.

Izvestia gazetesine konuşan Gorin, “Rus tur operatörleri artık zor bir epidemiyolojik durumun olduğu dört ülkeye tur satmıyor. Bunlar, Çin, Güney Kore, İtalya ve İran.. Hindistan ve İsrail'e turist göndermek neredeyse imkansızdır, çünkü bu ülkelerde vizeleri iptal etmek gibi zorlu tedbirler getirildi. Yakın zamanda Fransa, Almanya ve İspanya'ya turlar da sınırlı olabilir" dedi.

Mevcut durum nedeniyle, turizm şirketleri neredeyse yarım milyar ruble kaybetti. Rosturizm Toplumsal Oda üyesi Yelena Sutormina, küçük seyahat şirketlerinin zor bir ekonomik durumda olduğunu kaydetti: Büyük olasılıkla, söz konusu şirketlerin yaklaşık yüzde 20'i kapanabilir. Şirketlerin yanı sıra oteller, restoranlar ve küçük işletmelerin diğer bölümleri de zarar görmekte.

Turizm şirketi yetkilileri, virüs nedeniyle, çoğu Rusya vatandaşının Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Tayland ve Güney Kıbrıs gibi destinasyonları seçtiğini söylüyor. İç turizm de talep görüyor.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ