USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Koreli Hyundai, Rusya'da motor fabrikası inşa etmeye başladı

Güney Koreli dev otomotiv üreticisi Hyundai'nin Rusya'da motor fabrikası inşa etmeye başladığı bildirildi

Koreli Hyundai, Rusya'da motor fabrikası inşa etmeye başladı
05-07-2020 06:18
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Dünyanın önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olan Güney Kore markası Hyundai, Rusya'da motor fabrikası inşa etmeye başladı.

Rus resmi Rossiyskaya Gazeta gazetesinin haberine göre, Hyundai Motor, St. Petersburg kentinde otomobil motorları üretmek için bir fabrika kurmaya başladı.

Fabrikanın, Sestroretsk bölgesindeki Hyudinai otomobil montaj fabrikası (Hyundai Solaris ve Creta ve Kia Rio üretiyor) yanında faaliyet göstereceği de kaydedildi. Habere göre fabrikada Gamma ailesinin 1.6 litrelik benzinli motorları üretimi yapılarak piyasaya sürülecek  Bu arada her üç model üretimi de söz konusu.

Burada işletme operatörü Hyundai iştiraki Hyundai Wia Rus şirketi olacak. Şirket otomobil parçaları üreten bir firma olarak tanınıyor.

İlk aşamada, Hyundai Wia Rus yılda iki vardiyada 240 bin motor üretecek. İşletmenin daha sonraki kapasitesi yılda 330 bin motor olacak.

Yeni bir şirketin inşasına yapılan yatırım yaklaşık 13,1 milyar ruble olacak. Yaklaşık 36 bin metrekarelik alanda 500'den fazla kişi istihdam edilecek.

Yeni Hyundai Fabrikası, Rusya'daki binek motorların üretimi için en büyük işletmelerden biri olmayı da vaat ediyor. Bugün Rusya'da Avtovaz  (yılda 900 bin motor) ve Zavoljski Motor Fabrikası (yılda 450 bin) piyasanın liderleri.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ