USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kommersant: Türkiye dış turizmde liderliğini sürdürüyor

Rus Kommersant gazetesi, Türkiye’nin Rusya dış turizminde liderliğini sürdürdüğüne dikkat çekildi

Kommersant: Türkiye dış turizmde liderliğini sürdürüyor
20-08-2024 03:36
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant, "Türkiye dış turizmde liderliğini sürdürüyor" dedi.

Turizm alanındaki uzmanlara atıfta bulunan gazeteye göre, Türkiye, yaz sezonu sonuçları bağlamında Ruslar arasında yurt dışı tatillerinde bir kez daha lider oldu.

Haberde, "Böylece ülkedeki tatil köyleri tüm tur satışlarının yüzde 55'ini oluşturdu. Aynı zamanda cumhuriyete yapılan geziler daha pahalı hale geldi: Türkiye'ye gezi rezervasyonu yaparken ortalama fatura yüzde 20 artarak 237,3 bin rubleye yükseldi" denildi.

Seyahat uzmanları da Tayland'ın popülaritesinde hızlı bir artış gözlemliyor. Güneydoğu Asya'ya seyahat 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 37 arttı. Uzmanlar, bu yöne olan ilginin direkt uçuşların ve uygun bağlantıların bulunmasından kaynaklandığını öne sürdü. Ayrıca Ruslar, diğer ülkelerdeki tatil fiyatlarının artması nedeniyle Tayland'a uçma konusunda daha aktif hale geldi.

Haberde, "Türkiye'deki otellerin çoğunun eylül ayında ağustos ayına göre fiyat indirimine gittiğini belirtmekte fayda var. Eylül ortasındaki turlar, ağustos ortasındaki benzer tekliflere göre yüzde 7-14 oranında ucuzladı. En büyük sezonluk indirimler lüks otellerde görülüyor." diye kaydedildi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ