USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kommersant: Rus turistler her şeye rağmen Türkiye'ye gitmenin yollarını arıyor

Rus gazetesi Kommersant’ın haberine göre, Rus turistler yaz tatili için her şeye rağmen Türkiye'ye gitmenin yollarını arıyor

Kommersant: Rus turistler her şeye rağmen Türkiye'ye gitmenin yollarını arıyor
30-05-2020 08:21
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant, Rus turistlerin tatil planları için Türkiye'yi tercih ettiğini vurgulayarak, "Her şeye rağmen Rus turistler Türkiye'ye gitmenin yollarını arıyor" dedi.

Gazetenin "Türkiye'de Rus turist ruhu" başlıklı haberinde koronavirüs salgını nedeniyle Rusya'da kısıtlama önlemlerinin yapıldığı ve bu bağlamda yurtdışına yönelik ulaşım kısıtlamaların da uygulandığı kaydedildi.

Fakat gazete, Rus Travelata.ru turizm ajansının tatil arama sonuçlarına atıfta bulunarak, Rus turistlerin Türkiye'de tatil yapmayı planladığına dikkat çekti. Mayıs ayında vatandaşlar tarafından yapılan söz konusu tatil aramalarına göre, Türkiye yüzde 43'ü oluşturarak arama sorgularının lideri oldu. Bu arada bu göstergenin, 2019'da aynı aramalarla kıyaslamada yüzde 13 daha az olduğu da kaydedildi.

Ayrıca, arama sonuçlarına göre, yüzde 28'lik payla Rusya ikinci sırada yeraldı. Bu da geçen yıla göre üç kat daha fazla.

Travelata.ru'nun aramalarında sıralama şöyle: Tayland (yüzde 8'i), Tunus (yüzde 5), Yunanistan (yüzde 4), Kıbrıs Rum kesimi (yüzde 4), Dominik Cumhuriyeti (yüzde 3) ve İspanya (yüzde 2).

Bu arada benzer tahminlerde “Level.Travel.ru" sitesi de bulundu. Aramalarda Türkiye yüzde 30,8 oranında yer aldı. Geçen yıl ise Türkiye yüzde 41-43 idi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ