USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

Kommersant: Lavrov ve Şoygu'nun Türkiye ziyaretinin ertelenme sebebi...

Rusya’nın çok okunan gazetelerinden Kommersant, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ve Savunma Bakanı Şoygu'nun bugün gerçekleşmesi beklenen ziyaretinin neden ertelendiğini yazdı

Kommersant: Lavrov ve Şoygu'nun Türkiye ziyaretinin ertelenme sebebi...
14-06-2020 19:44
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

Rusya'nın saygın gazetelerinden Kommersant, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile askeri ve güvenlik makamlarından oluşan heyetin bugün İstanbul'da gerçekleştirecekleri Libya ağırlıklı kritik toplantının neden ertelendiğiyle ilgili iddiada bulundu.

Gazete, kendi kaynaklarına atıfta bulunarak bunun nedeninin Türkiye ve Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz Es Saraç arasındaki yapılacak görüşmelerin gidişatına bağladı.

Lavrov ve Şoygu'nun planlanan 14 Haziran'da Türkiye ziyaretinin ertelendiğine dikkat çeken Kommersant gazetesi, "Müzakerelerin yeni tarihi henüz bilinmiyor. Kommersant'ın bilgisine göre, bu, Türkle’rin Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanı Fayiz Es Saraç ile yapacakları istişarelerin seyrine bağlı olacak" iddiasında bulundu.

Kommersant, "Dışişleri Bakanlığı'nın resmi açıklamasında da görüleceği üzere, müzakerelerin ana konusu Libya'daki durum olacaktı" diye işaret etti.

Gazeteye konuşan bir Rus diplomatik kaynak da, "Rus tarafı ateşkesin sağlanmasını istedi, Türk tarafı Sarrac ile bu konuyu koordine etmek için zaman istedi" iddiada bulundu.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ