USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Kocaeli'de 'Oyun Sokağı' açıldı

Kocaeli'de İzmit Belediyesi tarafından trafiğe kapatılarak çocuklar için oluşturulan "Oyun Sokağı", törenle açıldı. - Anadolu Ajansı

Kocaeli'de 'Oyun Sokağı' açıldı
27-10-2016 13:27
Google News

KOCAELİ

Kocaeli'nin Yenişehir Mahallesi'nde trafiğe kapatıldıktan sonra oyun alanı olarak dizayn edilen 100 metre uzunluğundaki sokakta, çocuklar hem seksek ve üçtaş gibi geleneksel oyunları öğrenecek hem de doyasıya eğlenecek.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Çocuk Hakları Masası ile Çocuk Hakları Okulu'nu kurarak Avrupa'daki çocuk dostu belediyeler arasına Türkiye'den giren birkaç belediyeden biri olduklarını söyledi.

"Oyun aracılığıyla çocuklar sosyalleşmeyi öğrenirler"

Çocukların ruhsal ve bedensel daha sağlıklı olmalarının gelecekte güçlü bireyler olmalarında önemli bir etken olduğunu vurgulayan Doğan, "Çocuklar iç dünyalarındaki birçok olayı mutlulukları, üzüntüleri, çatışmaları, oyun aracılığıyla boşaltırlar ve oyun aracılığıyla kendilerini geliştirirler ve ifade ederler. Ayrıca, oyun aracılığıyla çocuklar sosyalleşmeyi öğrenirler. İşbirliğini öğrenirler." diye konuştu.

Muhabir: Şahin Oktay

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ