USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Koç Üniversitesi akademisyenlerinin projelerine 5,5 milyon avro destek

Avrupa Araştırma Konseyi, Türkiye’de desteklediği 31 projeden 16'sının sahibi olan Koç Üniversitesi akademisyenlerinin yeni projelerine Başlangıç Fonu ile 5,5 milyon avro kaynak sağlayacak

Koç Üniversitesi akademisyenlerinin projelerine 5,5 milyon avro destek
03-09-2020 18:33
Google News

Avrupa Araştırma Konseyi (ERC) tarafından Türkiye'de desteklenen 31 araştırmadan 13'ünü yürütmekte olan Koç Üniversitesi akademisyenleri, 3 yeni araştırma için hibe desteğine hak kazandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Koç Üniversitesi, akademisyenlerinin başarılı çalışmaları uluslararası alanda ilgi görmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, Koç Üniversitesi araştırmacıları tarafından yürütülen 3 yeni proje, bugün itibarıyla Avrupa'nın bilimsel alanda en prestijli kurumu olan ERC'den hibe desteği almaya hak kazandı. Koç Üniversitesi, bu hibe desteği döneminde Türkiye'den ERC fonu alan tek üniversite oldu.

En özgün ve yenilikçi bilimsel araştırmalara destek sağlayan ERC, Türkiye'de desteklediği 31 projeden 16'sının sahibi olan Koç Üniversitesi akademisyenlerinin yeni projelerine Başlangıç Fonu ile 5,5 milyon avro kaynak sağlayacak.

5 yıl boyunca aktarılacak olan kaynakla, İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Özen Özen Nergis Dolcerocca, Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Didem Unat ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Cengiz Onbaşlı, alanlarında yenilikçi ve yaratıcı yöntemlerle yeni açılımlar geliştirecek olan projelerini gerçekleştirecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ