USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

“KKTC Türkiye’nin desteğine güvenmelidir”

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, “KKTC her konuda her zaman Türkiye’nin desteğine güvenmelidir” dedi.Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, görüşmelerinin ardından...

“KKTC Türkiye’nin desteğine güvenmelidir”
07-09-2015 22:25
Google News
Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu, “KKTC her konuda her zaman Türkiye’nin desteğine güvenmelidir” dedi.
Türkiye Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Sinirlioğlu, “KKTC her konuda her zaman Türkiye’nin desteğine güvenmelidir” diye başladığı konuşmasında müzakere sürecine de değinen Sinirlioğlu, “Müzakerelerde önemli bir fırsat penceresi var önümüzde. Umarız bu fırsat penceresinden olumlu sonuçlar çıkar” sözlerini kullandı. Bu süreçle Kıbrıs Türk halkının hakları ve güvenliği de teminat altına alınmasını umduğunu söyleyen Sinirlioğlu, “Bu hedefe dönük çabalarınıza katkılarımızı sürdüreceğiz, sizinle birlikte çalışacağız” dedi ve ekledi “KKTC’nin huzuru ve refahı için üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz.”

EMİNE ÇOLAK
Sinirlioğlu’nun ardından sözü alan Dışişleri Bakanı Çolak da İki hafta önce aynı anlayışla kendisinin de Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyareti anımsatarak, ilk ziyaretin iki ülke arasında yapılmasının güzel bir gelenek olduğuna değindi.
Türkiye’de yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Çolak, Türkiye’de devam eden şiddetin kendilerini de derinden üzdüğünü belirtti, bunun bir an önce son bulmasını temenni etti. Tüm Türkiye’ye başsağlığı dileyen Çolak, hem Türkiye’de, hem de ülkede barış ve istikrarın hakim olmasını diledi.
İki bakanlık arasındaki güçlü bağlara dikkat çeken Çolak, bakanlıkların geçici, önemli olanın ise yapılan işler olduğunu vurguladı. Çözümün önemine işaret eden Bakan Çolak, Türkiye’nin desteğiyle kendilerini çok daha güçlü hissettiklerini sözlerine ekledi.

SİBEL SİBER’İ ZİYARET ETTİ
Feridun Sinirlioğlu, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i de ziyaret etti. Görüşmede Bakan Sinirlioğlu’nun heyetinin yanı sıra Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay ile KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı Ünal Üstel ve CTP Milletvekili Armağan Candan da hazır bulundu. Dışişleri Bakanı Sinirlioğlu, konuşmasında gelenek olduğu gibi göreve geldikten sonra ilk ziyaretini KKTC’ye yapmaktan onur duyduğunu söyledi. KKTC ile Türkiye’nin et ve tırnak gibi ve aynı ailenin üyeleri olduğunu kaydeden Sinirloğlu, ödevlerinin, tarihlerinin ve geleceklerinin ortak olduğunu ifade etti.
Müzakerelerin hassas bir döneminde olunduğunu dile getiren Sinirlioğlu, müzakerelerde KKTC’nin yanında olmaya, adil, yaşayabilir bir barış için çaba harcamaya devam edeceklerini vurguladı.

SİBER: “TÜM SORUNLARIN DİPLOMASİ YOLUYLA BARIŞÇIL BİR ŞEKİLDE ÇÖZÜLMESİNDEN YANAYIZ”
KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, ülkelerinde ve dünyada tüm sorunların diplomasi yoluyla barışçıl bir şekilde çözülmesinden yana olduklarını dile getirdi ve bu arzularını 40 yıldır dile getirdiklerini belirtti. Kıbrıs’ta iki bölgeli iki toplumlu adil bir çözüm arzusunda olduklarını söyleyen Siber, süren müzakerelerin bu umutlarını yükseklere taşıdığını vurguladı. İki toplumun da mutlu olacağı, bir toplumun diğeri üzerinde egemenlik kuramayacağı ve geçmişte yaşanan acıların bir daha tekrarlanmayacağı bir çözüm arzusunda olduklarını ifade eden Siber, tüm halkın böyle bir çözümü arzuladığını ve böyle bir çözümden mutlu olacağını söyledi. Türkiye’nin çözüm müzakerelerine desteğinin çok önemli olduğunu ifade eden Siber, “Biz barışı arzu eden, gerginlik istemeyen ve her bir bireyin en doğal hakkı olan barış içerisinde yaşama hakkını elde etmesini arzu ediyoruz” dedi.
Türkiye’de yaşanan terör olaylarının kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Siber, barışçıl çözümün arzuları olduğunu dile getirerek terörü kınadı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ