USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kışanak’tan Yüksek’in gözaltına alınmasına tepki

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Kışanak’tan Yüksek’in gözaltına alınmasına tepki
11-05-2016 19:02
Google News

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen basın açıklamasına HDP Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, HDP ve DBP’li yöneticiler, bölge belediye başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Burada grup adına konuşan Kışanak, Yüksek’in dün hukuksuz, kanunsuz ve demokrasinin tüm kurallarına aykırı bir şekilde gözaltına alındığını söyledi. Kışanak, “Bir siyasi partinin eş genel başkanı ne yapar, sokağa çıkar, konuşur, miting yapar, basın açıklaması yapar, toplantı yapar kendi görüşlerini açıklar, kendi politikasını izah eder. İktidarın sürdürdüğü politikalara yönelik eleştirilerini dile getirir. 

Toplumun geleceğine dönük ön görüleri nelerse bunları söyler. Hep beraber KCK operasyonları sürecini yaşadık. Bu ülkenin en büyük ayıbıydı. Bu yanlıştan dönün bu akılsızlığı bırakıp, aklıselime gelin derhal eş başkanımızı serbest bırakın” dedi. Kışanak’ın konuşmasının ardından belediye önünde toplanan grup, sessizce dağıldı. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, dün akşam saatlerinde Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ