USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kış salgınları her yıl 600 bin kişiyi etkiliyor

Solunum yolu hastalığı olan gribal enfeksiyon ile ilgili bilgi aktaran Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Estetiği Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Op. Dr. Remzi Tınazlı, kapalı alanlarda fazla vakit geçirilmesinin gribal enfeksiyonun kış aylarında daha sık görülmesinde önemli bir

Kış salgınları her yıl 600 bin kişiyi etkiliyor
09-01-2019 13:02
Google News

Kış mevsiminin en soğuk günlerini yaşadığımız şu sıralarda artmaya başlayan gribal enfeksiyon ile ilgili açıklamalarda bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Baş Boyun ve Yüz Estetiği Cerrahisi Anabilim Dalı Uzmanı Op. Dr. Remzi Tınazlı, kişilerin virüsü aldıktan sonra belirtilerinin birkaç gün içinde ortaya çıktığını, bu nedenle virüsü alan kişilerin hastalık daha başlamadan, diğer insanlara bulaştırabileceğini hatırlattı. Gribal enfeksiyonun genellikle A ve B influenza virüslerinden kaynaklandığını söyleyen Op. Dr. Remzi Tınazlı, virüsün her yıl farklı türlerinin ortaya çıktığını belirtti.

Gribal enfeksiyonun belirtilerini sıralayan Op. Dr. Remzi Tınazlı, “Gribal enfeksiyon, ateş, vücut ağrıları, baş ağrısı, kuru bir öksürük ve boğaz yanması, boğaz ağrısı gibi belirtilere neden olmaktadır. Gribal enfeksiyon olan kişi kendini yorgun ve daha az enerjik hisseder. Belirtiler genellikle ilk 3 - 4 gün içinde en kötü halini alırken, tamamen iyileşmesi için ise 1 ile 2 hafta kadar zaman geçmesi gerekir” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ