USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Kırkpınar sevdalıları geceleri Selimiye Camii'nde

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen güreş severler, geceyi Selimiye Camii'nin avlusunda ve etrafında bulunan yeşil alanda geçiriyor. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap 25 Temmuz 2015 08:49 Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Kırkpınar sevdalıları geceleri Selimiye Camii'nde
25-07-2015 13:33
Google News

654. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni izlemek için Edirne'ye gelen güreş severler, geceyi Selimiye Camii'nin avlusunda ve etrafında bulunan yeşil alanda geçiriyor. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
25 Temmuz 2015 08:49

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin izlemek için ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen güreş severler, kimi maddi imkansızlıklar kimisi de camii sevdası yüzünden geceyi Selimiye Camii avlusunda geçiriyor.

Güreş sevdalıları, Sarayiçi Er Meydanı’ndaki güreşleri yerinde izlemek için Türkiye'nin farklı illerinden Edirne'nin yolunu tutuyor. Ekonomik imkanların yetersizliği, konaklama tesislerinin yetersizliği gibi birçok nedenden dolayı geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalıyor. Birçok güreş sever, açık havada konaklamak için Selimiye Camii'nin etrafını tercih ediyor. Selimiye Camii avlusunu ve çevresinin dolduran çok sayıda güreş tutkunu geceyi kurdukları çadırlarda ya da battaniye üstünde geçiriyor.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden yıllardır tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne’ye gelen güreş tutkunları, hem maddi imkansızlıklar hem de Selimiye sevgisinden dolayı geceyi cami avlusunda ve çevresinde geçirdiklerini söyledi.

KORAY USTABAŞI
 

dikGAZETE..
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ