USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Kılıçdaroğlu'nun yarattığı sinerji Türkiye'nin her tarafına yayıldı'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Genel Başkanımızın yarattığı bu büyük sinerji, sadece partimizde dalgalanmayacak. Bu büyük sinerji, Türkiye'nin her tarafına yayılmıştır." dedi. - Anadolu Ajansı

'Kılıçdaroğlu'nun yarattığı sinerji Türkiye'nin her tarafına yayıldı'
10-07-2017 23:17
Google News

İSTANBUL

CHP'nin İl Başkanları Toplantısı, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun katılımıyla Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, il başkanlarıyla sürecin değerlendirildiğini, yürüyüş ve mitingle ilgili gözlemlerinin konuşulduğunu, bundan sonraki süreçle ilgili önerilerin ele alındığını anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bingöl, "Genel Başkanımızın yarattığı bu büyük sinerji, sadece partimizde dalgalanmayacak. Bu büyük sinerji, Türkiye'nin her tarafına yayılmıştır. Bu büyük sinerji, hiçbir dayatma ve baskıdan eser olmadan ve hele iş ve aş tehditlerine maruz kalmadan milyonları büyük bir gönüllülükle dünkü mitinge koşturmuştur. 1,5 saatlik süre içerisinde 2 milyondan fazla insanı barındıracak o miting alanı dolup taşmış idi. İnanın, yanlarda, sokak aralarında hala miting alanına ulaşmaya çalışan 100 binler vardı. Siz bakmayın birilerinin bunu çarpıtıp, küçük göstermeye çalıştığına. Bizim mitingimizle diğer mitingleri ayıran çok temel özelliklerden biri, vatandaşlarımızın büyük bir coşkuyla, kendi özgür iradeleriyle o mitinge gelmeleri. Bu, çok önemli. Geçmişte AKP'nin yaptığı mitinglerde ne tür dayatmaların olduğunu çok iyi biliyoruz. Milyonlar adeta Maltepe Meydanı'na aktı. Hala konuşuluyor. Bu, büyük bir tarih yazmıştır. Bu tarihi yazan, CHP'nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur." ifadelerini kullandı.

"Bütün dünya televizyonları 2,5 milyon kişiyi kendileri yazdı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de mitingde meydanın dolduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Dışarıda yüz binlerce kişi var, anons yapıyoruz içeri almaya uğraşıyoruz... Polis, 'Meydanın bu kadarı 1 milyon 600 bindi, doldu. Arkadaki yeşil alanlar dolacak.' diyor. Miting saatinde bütün dünya televizyonları, ajanslar 2,5 milyon kişiyi kendileri yazdı. Herhalde onlara biz yazdırmadık. Bugün dünya basınında 580 haber var '2,5-3 milyon kişi' diyen. O meydanla ilgili bir şahidimiz var; Ahmet Davutoğlu, dünkü kalabalığın yarısını gösterip '2 milyon kişi buradayız.' diyor. Ahmet Davutoğlu'nun 2 milyon dediğinin 2 katı insan var, en az 3-4 milyon, hesaplanması lazım o zaman.

Gecenin bir yarısı birilerinin sinirleri bozulmuş, televizyonlar 2 milyondan bahsederken, arandı bulundu sayın Vali... Bir tablet bilgisayardan açıklama yazdırmışlar çalakalem, kötü bir Türkçe'yle '170 bin kişi var.' El insaf, utanmasa '17 kişiyle geldi Kılıçdaroğlu, bir tek MYK'sı vardı, kimse katılmadı.' diyecek. Gelecekte kendisine bu fotoğrafı gösterirler, 'Sen buna 170 bin demiştin' derler. Çoluğu çocuğu kendisinden utanır."

Muhabir: Andaç Hongur

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ