USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Kılıçdaroğlu'ndan Belçika'nın PKK kararına tepki

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Belçika'da bir mahkemenin PKK'ya ilişkin karara ilişkin, "30 bin kişinin hayatına mal oldu bu terör. Belçika'da bırakın 30 bin kişiyi 10 kişi ölseydi, nasıl bir karar alırdınız. Sizde vicdan, adalet yok mu?" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Belçika'nın PKK kararına tepki
08-11-2016 23:32
Google News

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısına Cumhuriyet Gazetesi ile geldi. Gazeteyi izleyicilerden birine veren Kılıçdaroğlu, daha sonra haftalık değerlendirme konuşmasına geçti.

Geçen hafta merhum Bülent Ecevit'i vefatının 10 yılında andıklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet diledi. Ecevit'in bütün hayalinin "Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, bugün bu sloganın öneminin daha iyi anlaşıldığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, vatandaşlara "Gelin el birliği ile ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzeni el birliği ile kuralım." diye seslendi.

CHP'nin Belediye Başkanları Toplantısı'nda uzun bir konuşma yaptığını ancak konuşmasının bir cümlesinin seçildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şu açıklamaları yaptı:"Seçimle gelen seçimle gider diye bir cümle kullandım. Bu havuz medyası ve onların ekibi blok halde, 'Vay efendim sen bunu nasıl söylersin.' Şunu söylememi bekliyordunuz, 'Seçimle gelen darbeyle gider' bunu mu deseydim? Biz 15 Temmuz'a niye karşı çıktık? Seçimle gelen darbeyle gitmesin, seçimle gelen seçimle gitsin, halkın iradesiyle gitsin. Bunun için söyledik. Ama onların kafası ters çalışıyor, neden? Saraya bağımlı beyinleri, oradan aldıkları talimat üzerine gereğini yapıyorlar. Yine söylüyorum; Demokrasilerde ana kural; seçimle gelen seçimle gider. Ama seçimle gelen, 'Ben hukukun üstündeyim, her istediğimi yaparım' diyemez. 'Ben savcıya, hakime gitmem, ifade vermem' diyemez. Gidecekti, ifadesini verecek, savunmasını yapacaktı. Hiç kimsenin yargılamanın dışındadır diye bir ayrıcalığı yoktur Türkiye'de."Kılıçdaroğlu, kendisinin de pek çok davada yargılandığını ancak gidip hakkını savunduğunu belirterek, "Eğer yargı taraflı davranırsa hep beraber eleştiririz. Ama yargıdan kaçılmayacaktır. Bazı çevreler bizi suçluyor 'Niye dokunulmazlıkları kaldırdınız.' Kürsü dokunulmazlığı hariç bütün dokunulmazlıkların kalkması lazım. Böylece AKP'nin içindeki ByLock'çuların da ortaya çıkması lazım." diye konuştu. Bunları dile getirince, "Bu tutuklanan milletvekilleri Kandili'n uzantısı" dendiğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına bunları Kandil'e gönderen kim? TBMM tutanaklarını açıp okusunlar. Orada konuşuluyor, 'Kandil'e gittik bizi aradılar, sonucunu bize bildirin' diyorlar. Sizden icazet alıp Kandil'e gitmedi mi bunlar? İmralı'ya kim gitti? Bunlar Hükümetin gözetiminde gitmediler mi? Masaları kurmadılar mı? Bu kadar yüzsüzlüğü ben hayatımda ilk kez görüyorum." diye konuştu.

Her zaman hukukun üstünlüğünü savunduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, hüküm kesinleşmese bir milletvekilinin tutuklanmasını doğru bulmadıklarını bildirdi. Anayasa Mahkemesinin bir kararında 19'uncu ve 67'nci maddeye atıfta bulunularak, "Bir milletvekili görevdeyken tutuklanırsa temsil yetkisi elinden alınır, bu ihlal sayılır" dediğini aktaran Kılıçdaroğlu, devleti yöneten insanların duygularına hakim olması gerektiğini vurguladı.

"Sizde vicdan yok mu"

Kılıçdaroğlu, Belçika'da bir mahkemenin PKK terör örgütüne ilişkin aldığı karara da tepki gösterdi.Bugün grup konuşmalarında Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den bir şeyler söylemelerini beklediğini ancak bir açıklama gelmediğini aktaran Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:"Belçika'da bir mahkeme karar verdi. Diyor ki 2010 yılında açılan dava sonuçlandı. 'PKK örgütü değildir, silahlı bir örgüttür' diyor. Buradan Belçika hükümetine, bu kararı veren mahkemeye seslenmek istiyorum; 30 bin kişinin hayatına mal oldu bu terör. Küçük çocuklar bebekler, günahsız kadınlar, siviller... 30 bin kişi hayatını kaybetti. Belçika'da bırakın 30 bin kişiyi 10 kişi ölseydi, siz nasıl bir karar alırdınız. Sizde vicdan, adalet yok mu? Siz nasıl bir terör örgütüne, 'Terör örgütü değil de silahlı bir örgüttür' dersiniz. AB'ye aykırı bu. Birlik PKK'yı terör örgütü olarak görüyor. Ses çıkaramıyorlar korkularından, kim ses çıkarıyor? Yürekli bir şekilde ses çıkaran yine CHP."

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ