USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Kerry: 'Suriye’ye asker gönderilmesi...'

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırgızistan’da yaptığı basın açıklamasında ABD Başkanı Barack Obama’nın verdiği Suriye’ye özel operasyon gücünün gönderilmesine dair kararın Suriye’deki iç savaşa dahil olmak anlamına gelmediğini kaydetti.

Kerry: 'Suriye’ye asker gönderilmesi...'
31-10-2015 21:06
Google News

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Kırgızistan’da yaptığı basın açıklamasında ABD Başkanı Barack Obama’nın verdiği Suriye’ye özel operasyon gücünün gönderilmesine dair kararın Suriye’deki iç savaşa dahil olmak anlamına gelmediğini kaydetti. PaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap
31 Ekim 2015 17:02

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Orta Asya turunun ilk ayağı olan Kırgızistan’da temaslarına başladı. Başkent Bişkek’te gerçekleştirdiği basın açıklamasında, ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’ye özel operasyon gücü gönderilmesine yönelik kararın tam olarak IŞİD ile mücadele anlamına geldiğini, ABD’nin Suriye’deki iç savaşa dahil olma durumunu ifade etmediğini kaydetti. “Başkan Obama, devlet politikasına uygun olarak IŞİD ile mücadele etmek ve örgütü yok etmek yönünde oldukça güçlü ve etkin bir karar verdi” diyen Kerry, bu kararın Suriye’nin iç savaşına dahil olmak anlamına gelmediğini kaydetti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, “Bu, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad üzerine odaklanmış bir karar değil, özellikle, IŞİD ve IŞİD’e karşı hızlı bir biçimde artan operasyonlarımıza odaklanılan bir karar” ifadelerini kullandı.

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ