USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Kendisini Gaziantep'in kültürünü tanıtmaya adadı

Gaziantep'te yaşayan 78 yaşındaki ev hanımı, araştırma yaparak ulaştığı kent kültürüne ilişkin kaynakları kitaplaştırarak her kesimden birçok kişiye rehberlik ediyor. - Anadolu Ajansı

Kendisini Gaziantep'in kültürünü tanıtmaya adadı
30-05-2017 18:32
Google News

GAZİANTEP

Gaziantep kültürüyle ilgili araştırmalar yaparak öğrencilerden akademisyenlere kadar birçok kişiye rehberlik eden 78 yaşındaki ev hanımı Akten Köylüoğlu, biriktirdiği kültürel bilgileri sonraki nesillere aktarmayı arzuluyor.

Kente ilişkin kültürel araştırmalar yapmayı "mesuliyet" olarak gören Köylüoğlu, 50 yaşından sonra başladığı araştırmaları hayatının sonuna kadar sürdürmek istiyor.

Köylüoğlu, Gazianteplilerin öz kültürlerini unutmamaları için kentin kültürel tanıtımına katkı sağlayacak kitaplar, şiirler ve öyküler kaleme aldı. Derlediği eserlerini, düzenlediği söyleşiler ve seminerler aracılığıyla vatandaşlara ulaştırmaya çalışan Köylüoğlu, hemşehrilerinin kültürlerini unutmadan geleceğe taşımasını amaçlıyor.

"Antep kültürünü anlatmayı mesuliyet olarak görüyorum"

Yaşlı birinin bu tür uğraşlar içerisinde olmasının eleştirildiğini aktaran Köylüoğlu, "Derler ki 'bu yaştan sonra ne yapacaksın?' Ben insanların görevli olarak dünyaya geldiğine inanırım, bu görevi yerine getirme mesuliyetleri vardır. Antep kültürünü anlatmayı mesuliyet olarak görüyorum." diye konuştu.

Köylüoğlu, hafızasında 30'a yakın masal olduğunu belirterek, bunları da çocuklar için kaleme aldığını sözlerine ekledi.

Muhabir: Feride Pelin İnal

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ