USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Keçiören Belediyesi kendi ürettiği organik ürünleri yemekhanesinde kullanıyor

"Organik üretim yaptığımız bostanımızdan elde ettiğimiz mahsullerimizi yemekhanemizde kullanıyoruz"

Keçiören Belediyesi kendi ürettiği organik ürünleri yemekhanesinde kullanıyor
20-08-2020 14:39
Google News

Keçiören Belediyesi, hizmet içi ihtiyaçların karşılanması için Bağlum'daki organik bostandan toplanan mahsulleri belediyeye ait personel yemekhanesinde kullanmaya başladı.

Keçiören Belediyesi'nin açıklamasına göre, belediye, dünyada ve Türkiye'de etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakasıyla birlikte önem kazanan gıda ihtiyacı için örnek tarımsal üretim yapıyor.

Bu kapsamda ilçeye bağlı köylerde organik tarımı teşvik etmek için fide ve tohum desteği sağlayan Keçiören Belediyesi, kendi bünyesinde Bağlum'da bin metrekarelik alana kurulan bostandan mahsul almaya ve belediyeye ait personel yemekhanesinde kullanmaya başladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, ülkenin, verimli toprakları ve dört mevsimiyle birçok temel gıda ürününün üretimi için büyük bir nimet olduğunu bildirdi.

Kendilerinin de belediye olarak ilçeye bağlı köylerde üretimi teşvik etmek için dağıttıkları fide ve tohum desteklerinin ardından organik tarımsal üretim yapmaya başladıklarını aktaran Altınok, organik üretim yaptıkları bostandan elde edilen mahsulleri yemekhanede kullandıklarını anlattı.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ