USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Spor

Kayserispor'un Ganalı golcüsü Gyan: Galatasaray'ı yenmek hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştırır

Kayserispor'un Ganalı golcüsü Gyan, Galatasaray maçının çok önemli olduğunu belirterek, "Galatasaray'ı yenmek hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştırır, güveninizi artırır." dedi.

Kayserispor'un Ganalı golcüsü Gyan: Galatasaray'ı yenmek hedeflerimize ulaşmayı kolaylaştırır
18-01-2018 19:49
Google News

ANTALYA (AA) - Kayserispor'un Ganalı yıldızı Asamoah Gyan, Süper Lig'de ikinci yarının ilk haftasında konuk edecekleri Galatasaray'ı maÄŸlup etmeleri durumunda, sezon sonu hedeflerine ulaÅŸmalarının kolaylaÅŸacağını söyledi.

Gyan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Galatasaray maçının çok önemli olduÄŸunu belirterek, "Kazanırsak ikinci yarıya da iyi baÅŸlamış olacağız. Hedeflerle ilgili konuÅŸmak için erken ama Galatasaray'ı yenmek hedeflerimize ulaÅŸmayı kolaylaÅŸtırır. Galatasaray gibi bir takımı yenmek güveninizi artırır." dedi.

"Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde muhteşem bir iş yaptı"

Asamoah Gyan, Süper Lig'de ÅŸampiyonluÄŸa ulaÅŸacak takımı tahmin etmenin çok zor olduÄŸunu ancak performanslara bakıldığında BeÅŸiktaÅŸ'ın öne çıktığını belirtti.

Deneyimli futbolcu, BeÅŸiktaÅŸ'ın UEFA Åžampiyonlar Ligi'nde yenilgisiz bir üst tura çıktığını hatırlatarak, "Süper Lig'deki tüm takımlar iyi ama BeÅŸiktaÅŸ, Åžampiyonlar Ligi'nde muhteÅŸem bir iÅŸ yaptı. Bir Türk takımının bunu baÅŸarması muhteÅŸem. Süper Lig, rekabetin yüksek olduÄŸu bir yer. Kimin kimi yeneceÄŸini tahmin edemezsiniz." ifadelerini kullandı.

"O penaltıyı atamasaydım kariyerimin sonu olurdu"

2010 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde Uruguay karşısında uzatma dakikalarında kaçırdığı penaltıyı "Hayatımdaki en üzücü anlardan biriydi." ÅŸeklinde yorumlayan Ganalı futbolcu, o anları ÅŸöyle anlattı:

"O penaltıyı atmış olsaydım, Afrika futbolunda yarı finale yükselen ilk takım olacaktık ama olmadı. Uzatmalarda kaçırdığım penaltıdan sonra seri penaltı atışlarında da topun başına geçtim. Çünkü insanlara kaçan penaltının bir hata olduÄŸunu göstermek istiyordum. Åžükürler olsun ki o penaltıyı attım. O penaltıyı atamasaydım kariyerimin sonu olurdu. Çünkü mental olarak kendimi bir daha toparlayamazdım, futbola odaklanamazdım. Sadece benim için deÄŸil, ülkem ve Afrika için tarihi bir maçtı. Futbol tarihinde onlarca yıldız futbolcu penaltı kaçırdı. En azından seri penaltı atışlarında golü atarak bunu biraz da olsa telafi ettim."

Yardımsever Gyan

Kazandığı paralarla çok önemli yatırımlar yaptığını açıklayan Ganalı yıldız, "Hava yolu ÅŸirketi ve giyim firmam bulunuyor. Futboldan sonra dayanağım olsun istedim. Baby Jet Hava Yolları ÅŸirketim ÅŸu an Gana içerisinde uçuÅŸ yapmak için hazır. Yakında ilk uçuÅŸlarına baÅŸlayacak. Bu iÅŸler adım adım oluyor, birden çok büyümek mantıklı deÄŸil. Türkiye, uçaklarımın gitmesini istediÄŸim destinasyonlardan biri." ifadelerini kullandı.

Futboldan kazandığı paralarla insanlara yardım ettiğini de belirten Asamoah Gyan, şunları kaydetti:

"Ülkemde suyu olmayan köylere su tankları yaptırıyorum. Kendime ait bir yardım kuruluÅŸum var, çocuklara, özellikle kız çocuklarına okuması için burslar veriyorum. Ä°nsanlara yardım etmeyi seviyorum. ÇocukluÄŸumda anne ve babam çok zor ÅŸartlarda çalışıyorlardı ama maddi durumumuz iyiydi. Çocukken bile etrafımdaki insanların yaÅŸadığı zorlukları görüyordum. Kendi kendime 'Bir gün ileride iyi durumda olursam bu insanlara yardımcı olacağım.' diyordum. Bugün o günlerde verdiÄŸim sözü tutuyorum."

"Ä°kinci devre öncesi tüm futbolcular namaz kılmaya gitti"

Kariyerinde Ä°talya, Ä°ngiltere, Fransa, Çin ve BirleÅŸik Arap Emirlikleri gibi farklı ülkelerde top oynayan Gyan, yaÅŸadığı en ilginç olayı ise ÅŸöyle anlattı:

"GittiÄŸim ülkelere çabuk adapte olan biriyim. YaÅŸadığım en ilginç, aslında hoÅŸ da bir olay, BirleÅŸik Arap Emirlikleri'ndeki ilk maçımda ilk yarıyı oynadık. Ä°kinci devreye çıkmadan önce tüm futbolcular namaz kılmaya gitti. Bunu dünyanın baÅŸka bir yerinde görmek imkansız. Ä°lk baÅŸta garip geldi ama sonra çok mutlu oldum. Çünkü insanlar o anda bile ibadetlerini yapabiliyordu. Hatta bir seferinde ben de onlara katıldım. Çünkü o anı yaÅŸamak istedim. YaÅŸadığım bu olay beni derinden etkiledi."

"Üç numara bana ait bir felsefe ile alakalı"

Ganalı yıldız, bir forvet oyuncusu olmasına rağmen 3 numarayı giymesiyle ilgili olarak ise şunları ifade etti:

"Üç numara bana ait bir felsefe ile alakalı, çok özel bir yeri var. Üç numara benim büyük kardeÅŸim Baffour Gyan tarafından verildi, o futbolu bıraktığında milli takıma geçtiÄŸimde 3 numarayı giydim. Ä°kinci sebep, ben Hristiyanım. Hristiyanlıkta baba, oÄŸul ve kutsal ruh üçlemesi bulunuyor, 3 bunu da temsil ediyor, ona da çok inanıyorum. Ayrıca ağır bir ÅŸey kaldırdığınızda bile hep içinizden 3'e kadar sayarsınız ve o 3'ün size güç verdiÄŸine inanırsınız. Ben de 3'ün bana güç verdiÄŸine inanıyorum. Sunderland'e gidince 3 doluydu, bu nedenle 33 formalı numarayı giydim. O sezon yalnızca 5 maç oynayabildim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi