USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kayseri Şehir Hastanesinde "HOLEP" yöntemiyle prostat ameliyatı yapıldı

Kayseri Şehir Hastanesine prostat rahatsızlığı nedeniyle başvuran bir hasta, Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu (HOLEP) teknolojisi ile ameliyat edildi.

Kayseri Şehir Hastanesinde
06-08-2024 13:38
Google News
Kayseri

Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Bölümü'nde "İyi huylu prostat büyümesi" teşhisi konulan 53 yaşındaki Çetin Dilbaz, ilaç tedavisinden istenilen sonucu alınmayınca ileri lazer teknolojisinin kullanıldığı HOLEP yöntemi ile ameliyat edildi.

Kayseri Şehir Hastanesi Üroloji Klinik Şefi Doç. Dr. Mert Ali Karadağ, AA muhabirine, hastanın prostat şikayetiyle başvurduğunu söyledi.

Op. Dr. Abdullah Gölbaşı ile tedavi planı hazırladıklarını belirten Karadağ, "Şikayetleri sonucunda hastamıza medikal tedavi yani ilaç tedavisi başladık. Gelişen süreçte hastamızın ilaç tedavisinden fayda görmemesi üzerine ameliyat edilmesine karar verdik. Ameliyatını HOLEP adı verilen lazer sistemiyle başarılı bir şekilde gerçekleştirdik." diye konuştu.

Gölbaşı, HOLEP'in en ideal tedavi yöntemleri arasında yer almaya başladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim merkezimize bu tedavi modelitesi yaklaşık bir ay önce geldi. Bunun avantajı hastanın erken taburcu edilmesi, ameliyat sonrası özellikle kanama gibi risklerinin olmaması ve daha efektif sonuç vermesi. Elektrikle yapılan konvansiyonel sisteme göre çok daha olumlu sonuçlarının olması bizim için de bir avantaj. Hastamızı ameliyatın birinci gününde taburcu etmeyi planlıyoruz. Herhangi bir sorunu yok, hastamız gayet iyi gözüküyor."

Hastanın 53 yaşında olduğunu aktaran Gölbaşı, idrarını 25-30'lu yaşlardaki gibi yapmaya başlayacağını dile getirdi.

Çetin Dilbaz, idrarını tam yapamama şikayetiyle hastaneye başvurduğunu söyledi.

Dilbaz, "İdrarımı tamamıyla boşaltamıyordum. 1-1,5 senedir bu şikayetim vardı. Beni rahatsız etmeye başlamıştı, ağrı yapıyordu. Önce ilaç tedavisi uygulandı ancak sonuç vermedi. Tekrar çağırdılar ve bu yöntemle ameliyat edildim." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ