USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kaspersky'den Zoom'da güvenlik ve gizlilik için 10 ipucu

Tavsiyeler arasında kişilerin güçlü bir parola kullanmaları, sahte Zoom uygulamalarına dikkat etmeleri, her toplantıya parola koymaları ve uygulamayı güncel tutmaları gibi maddeler yer alıyor

Kaspersky'den Zoom'da güvenlik ve gizlilik için 10 ipucu
20-04-2020 15:21
Google News

Kaspersky, Zoom kullanıcılarının güvenliği ve gizliliği için 10 ipucu derledi.

Kaspersky'den yapılan açıklamaya göre, Zoom adlı yazılım, kullanım kolaylığı ve cazip fiyatıyla kısa zamanda popülerlik kazandı ancak bir anda çok sık kullanılır hale gelen yazılımın açıkları da ortaya çıktı. Şirket, artan iş yükünün üstesinden gelmeyi başardı ve güvenlik araştırmacılarının tespit ettiği açıklara hızla müdahale etti. Ancak her hizmette olduğu gibi, kod güncellemeleri tüm şikayetleri ortadan kaldırmıyor.

Kaspersky, kullanıcıların Zoom uygulamasını daha güvenli kullanmaları için 10 ipucu derledi. Bazıları diğer video görüşme hizmetlerinde de geçerli olan 10 ipucu şu şekilde sıralandı:

"Hesabınızı koruyun: Zoom hesabı, internet üzerinde kullandığınız diğer hesaplardan farksız. Bu yüzden hesabınızı kurarken temel koruma önlemlerine özen göstermelisiniz. Başka yerde kullanmadığınız güçlü bir parola kullanın ve hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulama yöntemiyle koruma altına alın. Bu sayede hesabınızın daha iyi korunmasını ve daha zor ele geçirilmesini sağlarsınız. Ayrıca, hesap verileriniz sızsa bile kendinizi koruyabilirsiniz. Zoom'a özel bir nokta olarak şuna da dikkat etmelisiniz; kayıt olduktan sonra kullanıcı adı ve parolanıza ek olarak bir de Personal Meeting ID (Kişisel Toplantı Kimliği) alırsınız. Bunu herkese açık yerlerde paylaşmaktan kaçının. Zoom'da Personal Meeting ID ile açık toplantılar düzenlemek de mümkün olduğundan bu kimliği sızdırmak son derece kolay. Bunu paylaştığınızda toplantı kimliğini bilen herkes düzenlediğiniz toplantıya girebilir. Bu yüzden bu bilgiyi paylaşırken dikkatli olun.

Zoom'a kayıt olurken iş e-posta adresinizi kullanın: Zoom'daki bir hata, sistemin aynı alan adını kullanan e-postaları (@gmail.com veya @yahoo.com gibi yaygın olanlar haricinde) aynı şirkete aitmiş gibi değerlendirmesine ve iletişim bilgilerinin o gruptaki herkesle paylaşılmasına neden oluyor. Örneğin, bu durum, Kazakistan'da yaygın olarak kullanılan @yandex.kz uzantılı e-posta hesaplarıyla Zoom'a kayıt olanların başına geldi. Aynı olay, daha küçük e-posta sağlayıcılarına ait e-posta adreslerinde de gerçekleşebilir. Bu yüzden Zoom'a kayıt olurken iş e-posta adresinizi kullanın. İşle ilgili iletişim bilgilerinizi gerçek iş arkadaşlarınızla paylaşmanız bir sorun teşkil etmeyecektir. İşte kullandığınız ayrı bir e-posta adresiniz yoksa yaygın kullanılan e-posta sağlayıcılarında ayrı bir hesap açarak kişisel iletişim bilgilerinizin gizli kalmasını sağlayabilirsiniz.


Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ