USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kartvizitle gelen uyuşturucu: 'Burundanga', Bonzai'nin tahtına mı oturtulacak!

Aman dikkat!.. "Bonzai" denilen hap şeklindeki illetten sonra şimdi de daha farklı ve anında etkili bir uyuşturucu, "Kartvizit" olarak dolaşıma girdi bile. Özellikle savunması düşürülmek istenen kişilere karşı hem de hiç bir karşılık beklenmeden punduna g

Kartvizitle gelen uyuşturucu: 'Burundanga', Bonzai'nin tahtına mı oturtulacak!
28-03-2015 08:22
Google News
Aman dikkat!.. "Bonzai" denilen hap şeklindeki illetten sonra şimdi de daha farklı ve anında etkili bir uyuşturucu, "Kartvizit" olarak dolaşıma girdi bile. Özellikle savunması düşürülmek istenen kişilere karşı hem de hiç bir karşılık beklenmeden punduna getirilerek ele tutuşturulan bir "kağıt parçası"  ile insanlar tuzağa çekilmek isteniyor.
Tanımadığınız kişilerden sakın herhangi bir "kart" almayın!
Tacizcilerin ve dolandırıcıların yeni yöntemi, kartvizitlere uyuşturucu madde sürülmesi yoluyla insanları tuzağa çekmek. Ancak bu madde dünyanın en tehlikeli uyuşturucusu olarak biliniyor.
Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğü, özellikle kartvizitlere uygulanan ve insanlar için fazlasıyla etkili olan“Burundanga" adlı uyuşturucu konusunda vatandaşları uyardı. Uyarıda, “Burundanga'nın basit bir kart üzerine kolayca sürülebilen bu uyuşturucu, cinsel taciz amaçlı kullanılan uyuşturucuya nazaran dört defa daha tehlikeli" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada ayrıca şehirdeki benzin istasyonunda bir kadının yaşadığı olaydan örnek verilerek şu cümlelere yer verildi: “Kentte bir benzin istasyonunda arabasına benzin doldurmakta olan bir bayanın yanına gelen birisi boyacı olduğunu söyleyerek, hizmet amacıyla kibarca kartını sunuyor. Bayan kartı aldıktan sonra arabasına biniyor. Adam da başkasının kullandığı bir arabaya biniyor. Bayan, istasyondan çıkmaya hazırlanırken arkadaki arabanın da aynı anda istasyondan çıktığını ve kendisini takip ettiğini fark ediyor. Bayan o anda bir baş dönmesi ve zor nefes almakta olduğunu hissediyor. Camı açmak isterken, adamın verdiği kartı alan elinden tuhaf bir koku alıyor. Arkadakilerin de nerdeyse kendi arabasına yapışırcasına yaklaştıklarını görüyor. O anda paniğe kapılan bayan hemen hızlanmaya başlayarak bir park yerine giriyor.  Ardından kadın aracının klaksonuna basarak imdat işareti vermeye çalışıyor. Bunun üzerine arkada bulunan otomobil durumu görünce çıkış yönünden park yerini terk edip uzaklaşıp gidiyor. Adamlardan böylece kurtulan bayan, uzun bir süre sonra kendine gelebiliyor ve normal nefes almaya başlıyor. Bayanı böyle çok ciddi bir duruma sokan bir maddenin karta sürülmüş olduğu anlaşılıyor. Maddenin adı Burundanga olan bu uyuşturucu madde, bir kişinin üstündekileri çalmak veya başka kötülükler yapmak için kullanılıyor. Basit bir kart üzerine kolayca sürülebilen bu uyuşturucu, cinsel taciz amaçlı kullanılan uyuşturucuya nazaran dört defa daha tehlikeli."
UYANIK OLUN... BİLMEYENLERİ UYARIN...
Açıklamada ayrıca; “Yolda, çarşıda, pazarda tanımadığınız birisinden ve hele yalnızken asla böyle bir kart almayın sakın. İkametgahlara kadar gelerek hizmet sunanların da kullandığı bir yöntem bu. Uyanık olun . Yeni teknolojinin yararlı hizmetlerini kullanarak, bu bilgileri çok geniş bir dağıtımla çevrenize duyurabilme çabanız için teşekkürler" denildi.
DİKKAT!.. BONZAİ İLLETİNİN YERİNİ KOLAYCA ALABİLİR!
Uyuşturucu merkezi Kolombiya'da yetiştirilen bir bitkiden elde edilen ve kullananları hayal alemine götürüp halüsinasyonlar görmesine sebep olan bu uyuşturucu, şimdilerde ülkemizde "Tokatçı", dolandırıcı ve ya tacizcilerin marifeti ile adı duyulmaya başlansa da kullanımı kolay olması sebebi ile "Bonzai" denilen illetin yerini alarak "piyasa"ya düşme ihtimalini de beraberinde getirme ihtimali de yok değil. İşte Batı'da konu ile hazırlanmış bir belgesel. Belgeselin İngilizce olması önemli değil, ne demek istediği kullananların görüşlerine yer vermesi açısından önemli.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ