USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

Karikatürist Çınar Şahenk ilk yurtdışı sergisini Paris’te açtı

Fransa’nın başkenti Paris’te Mimar-Karikatürist Çınar Şahenk “Ararsan Bulursun“ adlı ilk karikatür sergisini açtı.

Karikatürist Çınar Şahenk ilk yurtdışı sergisini Paris’te açtı
08-12-2017 21:02
Google News

Mimar-Karikatürist Çınar Şahenk, Fransa’nın başkenti Paris’te “Ararsan Bulursun“ adlı ilk yurtdışı karikatür sergisini açtı. Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde açılan sergide, sanatçının 2 yıldan bugüne kadar yapmış birbirinden ilginç ve anlamlı Karikatürleri yer aldı. Mimar-Karikatürist Şahenk, bunun ilk yurtdışı sergisi olduğunu belirtti ve “Türkiye’de 10’dan fazla sergi açtım. Yurtdışında ise ilk sergim Paris'e nasip oldu. Mimarlık ve karikatürlük, ikisi de çizimle ilgili meslekler, biz de çiziyoruz" dedi.

Mimar- Karikatürist Şahenk,"Yurtdışında açtığım ilk sergi olması nedeniyle oldukça heyecanlıyım. Özellikle bu serginin Paris'te olması benim için daha da heyecan verici bir olay. Türkiye’de 12 kişisel sergim oldu. Sergide yer alan çalışmalar arasında iki yıl öncesine ait çalışmalar da var, 2 hafta önce çizdiklerim de. Asıl mesleğim mimarlık. Karikatür çizmek hobi olarak yaptığım bir şey. Mimarlık işimi bir süreliğine askıya alınca karikatür çizmeye başladım. Boş zamanlarımı çizerek değerlendirmeye başladım ve bu şekilde karikatür çizimlerim biraz daha profesyonel hale geldi" şeklinde konuştu.

Karikatürist Çınar Şahenk’in ilginç çizimleri Paris Anadolu Kültür Merkezi’nde 07 Aralık 2017 - 08 Ocak 2018 tarihleri arasında sergilenecek. Yaklaşık bir ay açık kalacak Karikatür sergisi Pazar günü hariç hergün mesai saatleri içerisinde gezilip görülebilecek.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ