USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kara Kuvvetleri geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek

TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında "Silahlı Kuvvetler’in demir yumruğu" Kara Kuvvetleri Komutanlığı, değişen harp koşullarına uygun olarak geliştirilecek. Kışlalar çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılandırılarak eğitim, öğretim ve denet

Kara Kuvvetleri geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek
23-04-2015 01:46
Google News

TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi kapsamında "Silahlı Kuvvetler’in demir yumruğu" Kara Kuvvetleri Komutanlığı, değişen harp koşullarına uygun olarak geliştirilecek. Kışlalar çağın gereklerine uygun olarak yeniden yapılandırılarak eğitim, öğretim ve denetim sistemi etkinleştirilecek. Hudut birliklerinin teşkilat etkinliği artırılacak.
Genelkurmay Başkanlığının "TSK-2033 Yeniden Yapılanma Projesi" kapsamında 2015 yılının ilk sempozyumu olan "Kara Kuvvetleri Kurumsal Gelişim Projeleri Sempozyumu" Kara Harp Okulu’nda düzenlendi. 2 gün süren sempozyumun kapanışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, EDOK Komutanı Orgeneral Kamil Başoğlu, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, 3. Ordu Komutanı Orgeneral Ümit Dündar ile Ankara Garnizonu’nda görevli general, subay, astsubay ve uzman personel katıldı
Kurumsal gelişim projelerinin temel amacı, Kara Kuvvetleri’nin temel ihtiyaçlarını ve sorun alanlarını bilimsel yöntemlerle tespit ederek kalıcı çözümler geliştirmek ve kararlı bir şekilde uygulamak. Yapılan çalışmalarla Kara Kuvvetleri’nin sürekli gelişim anlayışı içerisinde ve Türk milletinin yüklediği sorumluluğun bilincinde olarak, milli askeri kültür ve temel değerlerini muhafaza ederken, geleceğin ihtiyaçlarına cevap verecek bir yapıya ulaşması hedefleniyor.
Projelerin milli ve askeri kültüre uygun olarak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ailesini oluşturan tüm personelin fikirlerinin alınmasıyla, ortak akıl mekanizmalarının işletilmesiyle ve bir plan dahilinde hayata geçirilmesi planlanıyor.
Komuta ve kuvvet yapısının etkinliğinin artırılması, Kara Kuvvetleri eğitim, öğretim ve denetleme sisteminin etkinleştirilmesi, sınır fiziki güvenlik sistemi/hudut birliklerinin teşkilat etkinliği, harekat merkezlerinin etkinliğinin artırılması, operatif karargahlarının teşkilat etkinliği ve kışlaların yeniden yapılandırılmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu çalışmalarda TMH ve hudut konuları öncelikli olarak ele alınıyor.
Sempozyum sonucunda, Kara Kuvvetleri’nin değişen harp ortamının gereklerine uygun olarak, kurumsal gelişimin sürekliliğini sağlaması ve bunu bir yetenek haline dönüştürmesinin önem arz ettiği, başlatılan kurumsal gelişim projelerinin ve yetenek kazandırma çalışmalarının kuvvet yapısının geliştirilmesine ve harekat etkinliğinin artırılmasına katkı sağladığı vurgulandı.
(İHA)
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ