USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Kar üstünde at yarışlarına hazırlanıyorlar

Kış aylarında yoğun karın etkili olduğu Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyündeki gençler, her yıl temmuz ayında düzenlenen at yarışlarına hazırlanıyor.

14-12-2016 15:42
Google News

Kış aylarında yoğun kar yağışının yaşandığı Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde yaşayan gençler, yaz aylarındaki at yarışlarına kar üstünde hazırlanıyor.

Karlıova'nın Toklular köyünde her yıl temmuz ayında kaymakamlık ve belediye desteğiyle at yarışları düzenleniyor. At yetiştiriciliğinin yoğun olduğu ve her evde en az bir atın bulunduğu köyde, gençler kış aylarını at yarışlarına hazırlanarak geçiriyor.

Gençler her yıl kendi aralarında at yarışları düzenliyor

Hayvanlarının bakımını yapan gençler, yer yer 1 metreyi bulan kar üstünde bir yandan yarışa hazırlanırken bir yandan da keyifli zaman geçiriyor.

Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin, Toklular köyündeki gençlerin her yıl kendi aralarında at yarışları düzenlediklerini söyledi.

At yarışlarının resmi olarak düzenlenmediğini, Kaymakamlık olarak at yarışlarına maddi destekte bulunduklarını belirten Yetkin, "Kaymakamlık olarak hem gençlerimizi hem de at yarışlarını destekliyoruz. Bu yıl da at yarışlarını resmi olarak düzenlemeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kar üstünde atını yarışmalara hazırlayan Kubayi Kışlakçı ise (18), 10 yaşından beri ata bindiğini aktararak, ilçede düzenlenen birçok yarışmada birincilik elde ettiğini söyledi.

Köylerinde her yıl temmuz ayında düzenlenen at yarışmalarına katıldıklarını anlatan Kışlakçı, "Köyün gençleri at binme konusunda çok iyiler. Köyümüz at yarışları için çok uygun bir yer ve bu konuda destek bekliyoruz." diye konuştu.

Mehmet Cesur (21) da "Kış aylarında arada bir atları koşturarak yarışmalara hazırlıyoruz. Köyümüzde ata binmeyi çocukken öğreniyoruz. Büyüklerimiz çok fazla binmiyor. Sadece gençler atlarla ilgileniyor." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ