![Kapıkule ve Hamzebeyli sınır kapılarında 26 kilo 868 gram uyuşturucu ele geçirildi](https://www.dikgazete.com/files/uploads/news/default/kapikule-ve-hamzebeyli-sinir-kapilarinda-26-kilo-868-gram-uyusturucu-ele-gecirildi.webp)
Edirne
Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Kapıkule ve Hamzebeyli sınır kapılarında uyuşturucu operasyonları düzenlendi.
Kapıkule'de şüphe ve risk analizi kapsamında bir otomobili x-ray taramasına sevk edildi. Taramada yoğunluk tespit edilen bölgede dedektör köpek yardımıyla yapılan aramada otomobilin altına sonradan monte edilen 3 farklı tüp belirlendi. Kesilen tüplerin içerisinde paketlenmiş şekilde 21 kilogram esrar ele geçirildi.
Bir diğer operasyonda ise x-ray taramasına sevk edilen tırın kabininde 3 kilo 774 gram esrar bulundu.
Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da saha devriyesi sırasında bir tırın altına atılmış şekilde 2 kilo 94 gram kokain ele geçirildi.
Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com