USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BÄ°ST 0.000
Genel

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Avrupa'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı yükseldi

Kamu Başdenetçisi Malkoç, "Avrupa'da geçen yıl yapılan seçimlerden sonra ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı yükseldi, bunun da hem göçmenlere hem burada bulunan bizim insanlarımıza çok zararı oldu." dedi.

Kamu Başdenetçisi Malkoç: Avrupa'da ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam düşmanlığı yükseldi
22-03-2018 02:26
Google News

KÖLN (AA) - Kamu BaÅŸdenetçisi Åžeref Malkoç, önceki günlerde terör örgütü PKK/PYD yandaÅŸlarının saldırısına uÄŸrayan Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸine (DÄ°TÄ°B) baÄŸlı Köln Kalk Eyüp Sultan Camisi'ni ziyaret etti.

Temaslarda bulunmak üzere geldiÄŸi Almanya'nın Köln kentinde camiyi ziyaret eden Malkoç, cami yöneticileri ve cemaatine geçmiÅŸ olsun dileÄŸinde bulundu.

Malkoç, burada yaptığı açıklamada, "Avrupa'da geçen yıl yapılan seçimlerden sonra ırkçılık, yabancı düÅŸmanlığı ve Ä°slam düÅŸmanlığı yükseldi, bunun da tabii hem göçmenlere hem burada bulunan bizim insanlarımıza çok zararı oldu." dedi.

Avrupa medeni deÄŸerlerine de aykırı olan mabedlere yapılan saldırıları önlemesi gereken Avrupalı siyasetçilerin ve kamu görevlilerinin yeterli tepkisinin olmadığına iÅŸaret eden Malkoç, "Türkiye kökenli 6 milyon insan var burada. Almanya'da zannediyorum 30'un üzerinde ibadethaneye saldırılar oldu. Bunun önlemini almak buradaki kamu görevlilerine düÅŸüyor." diye konuÅŸtu.

"Mutlaka hakkınızı arayın"

Kamu denetçisinin görevinin bulunduÄŸu ülkede iyi yönetimi ve kamu hizmetlerinin kalitesini arttırmak olduÄŸunu belirten Malkoç, "Bunu Türkiye'de yaptığımız gibi buralara geliyoruz ve buralarda haksızlığa veya ayrımcılığa uÄŸrayan arkadaÅŸlarımıza hak arama yöntemlerini anlatıyoruz. Yani Avrupa'daki Türkiye kökenli insanlarımıza kendi haklarının neler olduÄŸunu ve bu hakları nasıl kullanmaları gerektiÄŸini, bunun yolunu ve usulünü anlatıyoruz. Avrupa'nın herhangi bir ülkesinde bizim insanımız bir haksızlığa, ayrımcılığa maruz kaldığında mutlaka hakkını aramalıdır. Bu anlamda hak arama alışkanlığını yaygınlaÅŸtırmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Herhangi bir saldırı ya da ÅŸikayet durumunda yaÅŸanılan ülkedeki yetkili mercilerle birlikte kendilerine de bilgi verilmesini isteyen Malkoç, yapılan müracatları kendilerinin de o ülkelerin yetkilileri nezdinde takip ettiklerinin altını çizdi.

Saldırıların faillerinin bir an önce yakalanmasını temenni eden Malkoç, "Yakalanıp gerekli müeyyide uygulansın ki bunlar tekerrür etmesin. Ancak bunlar oluyor ve bizim insanımızın hak kaybı varsa o hakları mutlaka aramalıyız." dedi.

Köln Merkez Camisi ziyareti

Malkoç daha sonra Köln'deki DÄ°TÄ°B Genel Merkezini ve Köln Merkez Camisi'ni ziyaret etti. DÄ°TÄ°B Genel BaÅŸkanı Nevzat YaÅŸar AşıkoÄŸlu, Malkoç'a cami hakkında bilgi verdi.

Ä°slam Toplumu Milli GörüÅŸ (IGMG) Genel Merkezini de ziyaret edecek olan Malkoç'un, akÅŸam saatlerinde Köln BaÅŸkonsolosluÄŸu'nda Türk sivil toplum kuruluÅŸu temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor.

Muhabir: Mesut Zeyrek

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi