USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kamu bankaları 2020'de de iş dünyasına rahat nefes aldıracak

"Kamu bankalarının iş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayan uygulamaları, 2020 yılında da firmaların talep ve beklentilerinin çözümüne katkı sağlayacak"

Kamu bankaları 2020'de de iş dünyasına rahat nefes aldıracak
15-01-2020 14:02
Google News

Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, kamu bankalarının iş dünyasının rahat bir nefes almasını sağlayan uygulamalarının, bu yılda da firmaların talep ve beklentilerinin çözümüne katkı sağlayacağını söyledi.

Osman Arslan, "Bankacılık Söyleşileri" kapsamında AA muhabirine, bankacılık sektörü, Türkiye ekonomisi ve Halkbank'ın performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Geçen yıl Halkbank'ın yurt genelinde bin şubesi ve 20 bin çalışanıyla sürdürdüğü hizmetlerini daha da ileri taşıdığını belirten Arslan, 2019'un üçüncü çeyreği sonunda, toplam kredilerinin 391,9 milyar TL olarak gerçekleşen bankanın nakdi kredilerinin içinde KOBİ kredilerinin payının yüzde 38,7 olduğunu söyledi.

Arslan, aktif büyüklüğünün aynı dönemde bir önceki yılsonuna göre yüzde 17,2 artışla 443,5 milyar TL'ye yükselen Halkbank'ın yılın dokuz ayında toplam mevduatının 284 milyar TL olarak gerçekleştiğini bildirdi.

- "Ekonomimiz dışsal etkilere karşı daha dirençli hale geldi"

Osman Arslan, Türkiye ekonomisinin 2019 yılı performansını, ekonomi yönetimlerinin piyasa düzenleyici ve denetleyici rolünün önemine dair çarpıcı bir örnek olarak değerlendirdi.

Dünyanın önde gelen merkez bankalarının, geçen yıl boyunca parasal genişleme hızlarına yön verecek politikalar geliştirdiklerini belirten Arslan, bir yandan küresel ticareti düzenlemeye yönelik müzakereler sürerken, birçok ülkedeki merkez bankalarının da piyasa beklentileri doğrultusunda faiz indirimleri gerçekleştirdiklerini anlattı.

Arslan, bu dönemi en verimli şekilde değerlendiren ülkelerden birinin Türkiye olduğunun altını çizerek, "Ülkemiz, mali altyapısını güçlendiren düzenlemeler ve yapısal tedbirlerle, ekonomisini dışsal etkilere karşı daha dirençli hale getirmiştir. Finansal kurumlarımızın güçlü bir koordinasyonla, ortak hedefler etrafında kenetlenmesi bu başarıya önemli bir katkıda bulunmuştur."

- "YEP'te belirtilen değişim zamanı başladı"

Halkbank Genel Müdürü Arslan, döviz kurunda oynaklığın azaldığı ve kurun spekülatif ataklara daha dirençli hale geldiği bu dönemde Türk lirasında dengelenme ve istikrar sağlandığına dikkati çekti.

Enflasyonda kalıcı bir iyileşme sağlanmasıyla birlikte, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faizinin yüzde 12 seviyesine gerilediğini hatırlatan Arslan, "Kasım ayındaki bir miktar düşüşe rağmen 12 aylık cari işlemler fazlasının 2,7 milyar dolara kadar yükselmesi, ekonomideki tüm göstergelerin dengeli ve uyumlu bir şekilde işlediğini göstermektedir. Piyasalara 2020 yılı için güven veren bu veriler ekseninde, Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) belirtilen değişim zamanı başlamıştır.” dedi.

Kaynak: AA
.
dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ