USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Genel

Kadir Gecesi nasıl dua etmeli!

Cenab-ı Hakk'ın "Bin aydan hayırlı" dediği Kadir Gecesi ve faziletleri yetkili bir ağızdan dile getirildi, ve sonunda "O gece nasıl dua etmeli!"ye işaret edildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 13 Temmuz Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gecenin Kadi

Kadir Gecesi nasıl dua etmeli!
13-07-2015 07:36
Google News
Cenab-ı Hakk'ın "Bin aydan hayırlı" dediği Kadir Gecesi ve faziletleri yetkili bir ağızdan dile getirildi, ve sonunda "O gece nasıl dua etmeli!"ye işaret edildi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 13 Temmuz Pazartesi'yi Salı'ya bağlayan gecenin Kadir Gecesi olduğunu belirterek bir mesaj yayınladı. (Mesajın "Dua" ile ilgili kısmına geçmeden önce, haberlerimiz arasında şu linkten tamamına ulaşabileceğinizi belirtelim:  ) Ramazan-ı Şerif'in kalbi mübarek Kadir gecesine kavuşmanın sevinç ve mutluluğunun yaşanacağını kaydeden Görmez, mübarek gece ile ilgili çeşitli noktalara işaret ettikten sonra, mesajının sonuda, Kadir gecesinde yüce Rabbimize nasıl dua edileceğini şöyle anlattı:
“Ya Rabbelalemîn! Ümmet-i Muhammed'e rahmetinle muamele eyle! Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından kurtar! Ümmet-i Muhammedi iki cihanda aziz eyle!
Ümmet-i Muhammedi tevhid ve vahdette birleştir!
Bizleri ’Müminler ancak kardeştirler’ ilahi fermanınca zihinleri bir, yürekleri bir, gayeleri bir, sevgileri bir, hüzünleri bir, acıları bir kardeşler topluluğu eyle!
Bizleri, bütün insanlığın özlemi olan barış ve huzur ortamını tesis edenlerden eyle!
Bizleri Kadir gecesinin feyz ve bereketinden mahrum eyleme!”Hiç caminin olmadığı Küba'da mescit açıldı
Amin!.. Ve Selamun Alel Mürselin... V'el-Hamd-ü Lillahi Rabbil-Alemin!.. dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ