USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Çevre-Hayat

Kadınlara "en tatlı" iş sahası projesi

Ordu'da "butik çikolatacılık" alanında eğitim alan 60 kadın, çikolata sektöründe iş hayatına atılmaya hazırlanıyor. - Anadolu Ajansı

Kadınlara "en tatlı" iş sahası projesi
07-06-2017 00:22
Google News

ORDU

Ordu Ticaret ve Sanayi Odasınca (OTSO) hayata geçirilen "İş'de Kadınlar" projesi kapsamında, 25-50 yaş aralığındaki 60 kadın eğitimden geçiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığının Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi Hibe Programı kapsamında, Ordu'da "İş'de Kadınlar" projesi yürütülüyor.

Teorik eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, mutfakta çikolata üretimini uygulamalı öğreniyor.

Eğitimin farkındalığı ve fındığın tanıtımı amacıyla kadınların ellerinde lezzetlenen çikolatalar, hediye olarak dağıtılıyor.

Eylül ayında sertifikalarını alacak kadın kursiyerler, iş hayatında yer almayı hedefliyor.

"Güvenli bir çikolata uzmanı olarak piyasaya girecek"

OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Servet Şahin, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Kursta eğitim alan arkadaşlarımız eğitim sonunda güvenli bir çikolata uzmanı olarak piyasaya girecek. Onlarca çikolata üreten fabrikalarımız var. Hem oralara eleman yetiştirebilecekler hem de çikolata satan dükkan sahibi olacaklar." dedi.

Brüksel'in, çikolatanın başkenti olarak görüldüğünü ifade eden Şahin,"Brüksel'de ne kakao var, ne fındık var, ne de şeker var. Çikolata yapımında kullanılan en önemli ürün olan fındık ülkemizde ve hatta ilimizde üretiliyor. Ordu niye çikolata başkenti olmasın? Hiç olmazsa Türkiye'de bir çikolata başkenti olmalı. Ordu'da onlarca marka çikolata üretebiliriz. Bu anlamda eğitim alan kadınlarımıza güveniyoruz." ifadelerini kullandı.

Şahin, tanıtım amacıyla ikram edilen çikolatanın kalite açısından beğenildiğini aktardı.

Muhabir: Eyüp Elevülü


Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ