USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Kadınlara düşen çok önemli bir görev var'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, "Bugün bu meydanda ayağa kalktık ve 'hayır' diyoruz. Şimdi biz kadınlara düşen çok önemli bir görev var, şimdi el uzatma ve 'hayır'ları çoğaltma zamanı." dedi. - Anadolu Ajansı

'Kadınlara düşen çok önemli bir görev var'
07-03-2017 18:52
Google News

İZMİR

Konak Belediyesinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği "kadın ve demokrasi" buluşması Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı.

Aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Köse'nin de yer aldığı 365 kadın, Atatürk Anıtı önünde "Hayır" yazısı oluşturdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Böke, burada yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

"Bugün bu meydanda ayağa kalktık ve 'hayır' diyoruz. Şimdi biz kadınlara düşen çok önemli bir görev var, şimdi el uzatma ve 'hayır'ları çoğaltma zamanı. Kadının ortak olmadığı bir düzenin barışı getirmediğini, kadını yok sayan bir anayasanın şiddeti doğuracağını, kadını yok sayan bir ekonomik düzenin refah yaratmayacağını, kadını yok sayan bir siyasetin ülkeye aydınlık bir gelecek inşa etmeyeceğini herkese anlatmak gerekiyor."

Köse de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün coşkulu geçmediğini ileri sürdü.

Muhabir: Ali Korkmaz

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ