USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel haber-Şirket Haber

“Kadın İstihdamı“ temalı konferans

"Şirketlerin eşitlik ve kapsayıcılık prensibiyle hareket etmesi, kadınların sosyal hayatta güçlenmesi için toplumsal...

“Kadın İstihdamı“ temalı konferans
04-03-2021 20:13
Google News

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Genel Müdürü Ece Börü, TSKB olarak kadınların özellikle çözümün bir parçası olması gerektiğine inandıklarını belirterek, "Fırsat eşitliği yönündeki dönüşümde kadın istihdamı odaklı finansman olanaklarımızla beraber tüm kredi faaliyetlerimizi sürdürülebilir kalkınma amaçları açısından ölçüm kapsamına aldık" dedi.

TSKB, Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ve Fransa Konsolosluğu tarafından her yıl Dünya Kadınlar Günü haftasında düzenlenen "Kadın İstihdamı" temalı konferansın beşincisi online ortamda yapıldı.

TSKB Genel Müdürü Ece Börü, etkinlikte yaptığı konuşmada, kadın ve erkeğin iş hayatında ve toplumda aktif katılımıyla eşit olarak yer almasının şart olduğunu belirterek, "Somut adımlar atmamız, daha da ilerlememiz gerektiğini düşünüyorum.

Bu doğrultuda şirketlerin eşitlik ve kapsayıcılık prensibiyle hareket etmesi, kadınların sosyal hayatta güçlenmesi için toplumsal farkındalık yaratacak projelerin ön plana çıkarılması ve tamamlanması şart." değerlendirmesinde bulundu.

- "Yönetim kadrosundaki kadın oranı yüzde 28 civarında"

Türkiye'de örnek teşkil eden uygulamaları bulunan pek çok şirket bulunsa da hem Türkiye'de hem de dünyada fırsat eşitliğinin oluşabilmesini engelleyen bazı koşulların olduğunu aktaran Börü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2020 yılı rakamları gösteriyor ki dünya nüfusunun yarısı kadın. Dünya nüfusunda eşitliği sağlamış durumdayız. Buna rağmen fırsat eşitsizliğinden dolayı kadınların küresel üretime yalnızca yüzde 37 oranında katkı sağlayabildiklerini görebiliyoruz.

Dünya geneline bakıldığında yönetim kadrosundaki kadın oranının yüzde 28 civarında görüyoruz. Konuyla ilgili birçok önemli proje hayata geçirilse de ne yazık ki bu oranlar fırsat eşitliğini sağladığımız yönünde olumlu sonuç vermiyor.

Global istihdama bakıldığında kadınların payı yüzde 44 iken, sanayi sektörüne bakıldığında bu oranın yüzde 16 seviyesinde olduğunu görüyoruz.

2018 yılında iş ortağımız Fransız Kalkınma Ajansı ile birlikte Sürdürülebilir Kalkınma Derneği iş birliğiyle hayata geçirdiğimiz Eşit Adımlar Platformu'muz var. Fırsat eşitliği alanında adım atmak isteyen şirketler için önemli rehber olması amaçlandı.

Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kulübü adı altında bir kulübümüz var. Bu kulüp öncülüğünde 450'ye yakın kalkınma bankasının katılımıyla bir zirve düzenlendi. Bu zirvede, platformumuz örnek uygulama olarak gösterildi ve dünya çapında en iyi 30 proje arasında yer aldı."

Börü, TSKB olarak kadınların özellikle çözümün bir parçası olması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, "Üniversiteli kız öğrencilerimizi, üstün yetenekli genç kadın müzisyenleri eğitim yolculuklarında her sene desteklemeye çalışıyoruz.

Kurduğumuz burs fonları dördüncü yılına girdi. Fırsat eşitliği yönündeki dönüşümde kadın istihdamı odaklı finansman olanaklarımızla beraber tüm kredi faaliyetlerimizi sürdürülebilir kalkınma amaçları açısından ölçüm kapsamına aldık. Bu yaklaşımımızla ekonomik ve sosyal kalkınmaya sağladığımız katkıyı her bir kredi dosyası itibarıyla somut olarak izliyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ