USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

'Kabul edilecek bir muamele değil'

CHP İstanbul Milletvekili Tekin, Adalet Bakanı Bozdağ'ın Almanya'daki etkinliğe katılmasının engellenmesine ilişkin "Dün Almanya'da yapılan muamele, kabul edilecek bir muamele değildir." dedi. - Anadolu Ajansı

'Kabul edilecek bir muamele değil'
03-03-2017 16:27
Google News

BURSA

Halk oylaması çalışmaları kapsamında Bursa'ya gelen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, partisinin İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki etkinliğe katılmasının engellenmesine ilişkin tepki gösterdi.

"Dün Almanya'da yapılan muamele, kabul edilecek bir muamele değildir." diyen Tekin, şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi olarak şiddetle kınıyoruz. Bir ülkenin bakanının kendi yurttaşlarıyla buluşmasını engellemek ne insan haklarına uygun bir vaziyettir, ne de demokrasiye, hukuka uygun bir vaziyettir. Umut ederim ki, inşallah, AKP'liler, dışarıda görmüş olduğu muameleyi içeride bizlere yaşatmazlar. Nasıl ki, geçen haftalar bir siyasi hareketin toplantısındaki salonun elektriklerinin kesilmesi, birçok Cumhuriyet Halk Partisi milletvekillerinin çalışmalarının engellenmesi yanlışsa Almanya'da yapılan da o kadar yanlıştır."

Halk oylamasına ilişkin de Tekin, "Şuna emin olun hayır diyenler neye hayır dediğini çok iyi biliyor. Bakın 18 maddenin tamamını geçtim, 1 tane maddede beni ikna etsinler ben de evet diyeceğim." ifadesini kullandı.

Tekin, daha sonra partililerle görüştü.

Muhabir: Uğur Ulu

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ