USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Kabilesini kurtarmak için Türkiye'ye geldi

Eskişehirspor'un Gabonlu futbolcusu Meye, kabilesini kurtarmak için Türkiye'ye geldiğini söyledi

Kabilesini kurtarmak için Türkiye'ye geldi
24-02-2016 23:57
Google News

Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor'un Gabonlu futbolcusu Axel Meye, ülkesinde üyesi olduğu kabilesinin gün geçtikçe nüfusunun azaldığını belirterek, en büyük amacının akrabalarına yardımda bulunup onları mutlu etmek olduğunu söyledi.

Ara transfer döneminde siyah-kırmızılı takıma transfer olan Meye, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbolun kendisi için aileden kalma bir miras olduğunu belirterek, küçük yaşlardan beri bu sporu hep çok sevdiğini vurguladı.

Golcü futbolcu, Gabon'da bir kabileye üye olduğunu dile getirerek, 'Üyesi olduğum kabilenin gün geçtikçe nüfusu azalıyor. Belki gelecekte kaybolacak bir kabilem var. Buradan olmamın en büyük amacı, Gabon'daki akrabalarıma, yardımcı olup onları mutlu etmektir' ifadelerini kullandı.

Bütün yaşıtları gibi okula giderken boş zamanlarında futbol oynadığını anlatan Meye, 'Gabon'da futbol şu anda boyut değiştiriyor. Gabon Cumhurbaşkanı bile oyuncuların başarılı olabilmesi için bütün imkanları sağlıyor. Bundesliga ekiplerinden Borussia Dordmund'da forma giyen Gabonlu Aubameyang'ın altın ayakkabı listesinde olması beni adeta kamçılıyor. Zamanla onun gibi olmak istiyorum' diye konuştu.


dikGAZETE

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ