USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Japonlar uzay için inşaat makinesi yapıyor

Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), Mars ve Ay’da insanların yaşam sürmesine yardımcı olmak amacıyla inşaat makineleri yapmaya hazırlanıyor. Uzayın ilk müteahhitleri Japonlar mı olacak?

Japonlar uzay için inşaat makinesi yapıyor
22-06-2016 06:57
Google News

Japon Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), gelecek süreçte insanlığın uzayda yaşam sürmesini sağlayacak adımlar atmaya hazırlanıyor.

Japonlar uzaya makine yapıyorlar

Japonlar, Mars ve Ay odaklı olmak üzere insanlığın uzayda yaşamlarını devam ettirebilmelerine elverişli ortamlara uygun olarak inşaat makineleri yapmayı planlıyorlar.

Bu amaç doğrultusunda inşaat firması Kajima ile ortaklaşa bir çalışma yürüten Japon Uzay Araştırma Ajansı, halihazırda özerk bir yapı hazırlığında bulunuyor.

A4CSEL adlı inşaat makineleri insan kontrolüne dayalı olurken, GPS ve tablet bilgisayarları kullanarak ivmeölçer çözümünü makinelerde bütünleştirecekler.

Söz konusu makine halihazırda Fukuoka ve Oita barajlarının yapımında kullanılmış durumda.

Kajima inşaat şirketi aynı zamanda işi kolaylaştırma adına makineler arasındaki iletişim kopukluğu olmayacağını, tümünün etkileşim halinde bulunacağını ifade etti.

Gelecek süreçte uzaya yönelik olarak kullanılacak makinelere yönelik olarak özel bir yazılım geliştirileceği Cnet'teki haberde yer aldı.

Ayrıca makinelerin uzaya çıkarılma noktasında daha hafif olması amacıyla Taguchi Industrial adlı şirket ile işbirliğine gidileceği ifade ediliyor.

16-06/21/moon-surface-9.jpg

ESA, Rusya Federal Uzay Ajansı, NASA daha önceki sürçte dünya dışı üslerinde söz konusu çözümleri kullanma konusunda planlarını bulunduklarını açıklamışlardı.

JAXA'ın 2030 ve 2040 yılları için Mars'ta altı ila dört kişilik yaşam alanları inşa edecek makineler hazırlaması bekleniyor.

 
SHIFTDELETE

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ