USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Jaguar’dan geleceğin oto direksiyonu!

Jaguar, Sayer direksiyonu ile geleceğin otomobillerini tasarlıyor. Yapay zekalı Sayer direksiyon telefon ile kontrol edilebilecek ve trafik durumunu analiz ederek yola çıkacak.

Jaguar’dan geleceğin oto direksiyonu!
04-09-2017 23:37
Google News

Kendinden tahrikli otonom araçlar ile direksiyonların parlak bir geleceği olmadığı biliniyor. Ancak İngiliz otomobil üreticisi Jaguar Land Rover'ın nasıl hayatta kalabileceği konusunda yeni bir proje ile konsept direksiyon simidi olan Sayer'i duyurdu.

Geleceğin direksiyonu

Geleceğin direksiyonu olarak tasarlanan Sayer, kendi yapay zeka sistemine sahip olacak. Örneğin; katılmak zorunda olduğunuz toplantıda otel odasından toplantı saatinizi bildirdiğinizde, direksiyon trafik durumunu analiz edip toplantı saatine uygun olacak şekilde sizi otelden alıp toplantı salonuna yetişmenizi sağlar.

Geleceğin konsept otomobillerinin çekirdek parçası olacağı düşünülen bu direksiyonun üretime geçip geçmeyeceği henüz kesinleşmedi. Kendi kendine çalışan otomobiller hakkında varsayım yapan Jaguar, yapay zekayı bir cihaza entegre etmenin nasıl olacağına yönelik çalışmalar yürütüyor. Bunun için akıllı telefon ve bulut servisi ihtiyaç duyulan tek şey olabilir.

17-09/04/malcom-sayer-shiftdelete.jpg

Ünlü tasarımcı Malcom Sayer’in adını taşıyan bu direksiyonun, geleceğin otonom araçlarını tasarlarken mühendislerin nelere ihtiyaç duyacağı, yapay zekanın direksiyonda mı yoksa aracın başka parçalarında mı kullanılacağına yönelik önemli proje fikirleri vereceği düşünülüyor.

Kaynak: SHIFTDELETE

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ