USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İzvesita: Ruslar ve bankalar birbirlerine olan ilgilerini kaybetti

Rus İzvesita gazetesi, Rus vatandaşları ile bankaların birbirlerine olan ilgilerini kaybettiğine dikkat çekti

İzvesita: Ruslar ve bankalar birbirlerine olan ilgilerini kaybetti
08-09-2020 08:04
Google News

MOSKOVA - ÖZEL
Rus İzvesita gazetesine göre, Rusya vatandaşları ve bankalar birbirlerine olan ilgilerini kaybetti.

Habere göre, Ruslar banka mevduatlarına olan ilgisini kaybetmeye başladı. Son birkaç ayda, vadeli mevduat çıkışı yüzde 2'ye ulaştı. Bunun nedeni de, anahtar orandaki yüzde 4,25'lik rekor bir düşüş.

Makaleye göre, Rusya vatandaşları, mali stratejilerini değiştiriyor. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina'ya göre, bu yıl mevduat sahiplerinin diğer finansal araçlara geçişi rekor bir yıl oldu.

Rus Bankalar Birliği verilerine göre, Mart-Nisan aylarında vatandaşlar 1 trilyon ruble çekti. Birlik, mevduat üzerinde negatif reel faiz oranlarının kalıcı bir şekilde kurulmasının gerçek bir olasılığının olduğuna da işaret ediyor.

Rosgosstrah Bank ve Ulusal Finansal Araştırma Ajansı (NAFI) araştırma verilerinde, Rusların yaklaşık yüzde 30'unun paralarını mevduatlardan çekmeye hazır olduğu (oranlarda daha fazla düşüş durumunda) kaydedildi. Ve verilere göre Rus bankalarının müşterilerinin yaklaşık yarısı başka yatırım yolları aramaya niyetli.

Bu arada, Gazprombank hisse piyasası uzmanı Ilya Frolov ise, pandemi sırasında Rusların birikimlerinin artmaya devam ettiğini söyledi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ