USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Özel Haber

İzmir ile Tataristan arasındaki ticari ekonomik ilişkiler artırılacak

İzmir ve Rusya Federasyonu’na bağlı Tataristan Cumhuriyeti arasındaki ticari ekonomik ilişkilerin artırılacağı ifade edildi

İzmir ile Tataristan arasındaki ticari ekonomik ilişkiler artırılacak
18-04-2021 05:08
Google News

MOSKOVA - ÖZEL

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti ile karşılıklı dostluk, kültürel, ticari ve ekonomik ilişkilerini artıracaklarını vurguladı.

Yerel basına konuşan Soyer, Tataristan'a daha önce yaptığı ziyaret sırasında edindiği güzel izlenimlerini de aktardı. Bu arada, geçen yıl Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’e iade-i ziyarette bulunmuştu. Görüşmelerde Tataristan’ın başkenti Kazan ile İzmir'in kardeş şehir olması için çalışmaların başlatılması kararı da alınmıştı.

Türkiye-RF Tataristan Cumhuriyeti ilişkilerini değerlendiren Soyer, ticaret, tarım veya diğer alanlarda işbirliğine işaret ederek, "Dostane, kardeşçe ilişkilerimizi çok takdir ediyoruz... Bunu Kazan'da da gördük. Bu temel üzerine pek çok şey inşa edilebilir. Ve bu nedenle, ilişkimizin gelişmesini coşkulu şekilde istekliyiz. Güçlü köklerimiz var!" dedi.

Spor, kültürel etkinlikler gibi ortak projelerin halkların ekonomik refahına katkı sağlayacağını vurgulayan Soyer, İzmir ve kazan'ın kardeş şehir olması için yapılan çalışmaları şöyle değerlendirdi:

"Bu platformda çok fazla değer yaratmanın oldukça mümkün olduğunu düşünüyorum. Kazan belediye başkanı ile birlikte çalışmak istiyoruz. Eminim, ortak konumlarımız var. Turizm, sanayi, gıda, modern teknoloji vb. alanlarda işbirliği yapabiliriz. Eminim ki tüm bunlar, ticari ve ekonomik ilişkilerimizin daha yüksek, çok taraflı bir düzeye ulaşmasına ve daha da gelişmesi için temellerin oluşturulmasına yol açacaktır."

TATAR MANTISINA BAYILDIM!

Muhabirin, "Tatar milli yemeklerinden hangisi hoşunuza gitti?" sorusuna Soyer, "Mantı! (gülerek)... Tabii ki, bu yemek beni büyüledi! Ninelerimiz ve annelerimiz de mantı yapıyor.  Ve insanların sevdiği yemekleri biz de ikram ederiz. Ama sizin mantının da özel bir lezzeti vardı ... Çok lezzetli! Milli mutfaklar, aile değerleri ve diğer pek çok alanda ortak birçok yönümüz var" dedi.

.

Fuad Safarov, dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ