USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Politika

'İyi terör örgütü, kötü terör örgütü kadar tehlikeli bir ayrım olamaz'

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Özhan, "Suriye özelinde 'İyi terör örgütü, kötü terör örgütü' ayrımı kadar tehlikeli bir ayrım olamaz. Buna yatırım yapan herkes daha sonra bir fırtınayla karşılaşır." dedi.

'İyi terör örgütü, kötü terör örgütü kadar tehlikeli bir ayrım olamaz'
10-05-2017 14:51
Google News

TBMM (AA) - TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Taha Özhan, "Bizim açımızdan DEAŞ'la iş birliği içerisinde olan bir ülke profiliyle YPG/PKK'ya mesafe koymayan ülke profili arasında çok ciddi bir fark yok." dedi.

Özhan, AA muhabirine, ABD ve Rus askerlerinin, terör örgütünün Suriye uzantısı YPG'nin kamplarını ziyaret etmesi ve teröristlerle birlikte fotoğraf vermesi konusunda açıklamada bulundu.

Taha Özhan, "Konjonktürel olarak bu türden görüntülerin ortaya çıkması, bu ülkelerin, bu ilişkilerden bir medet umuyor olması aslında bir acizlik göstergesi." değerlendirmesinde bulundu.

Özhan, "Suriye'ye dair şümullü bir jeopolitik planınız olmadığı zaman oradaki terör örgütlerinin gündemi sizin gündeminiz haline gelebilir. Bu, çok büyük bir tehlike. Özellikle küresel anlamda aktör olan ülkelerin böyle bir pozisyona düşmesini Türkiye asla istemez." diye konuştu.

Son 5-6 yıllık Suriye tecrübesinin, bu terör örgütleriyle alınabilecek hiçbir yolun olmadığını gösterdiğini vurgulayan Özhan, "iyi terör örgütü, kötü terör örgütü" ayrımının tehlikeli olduğunu dile getirdi.

"Terör örgütleriyle çok net bir şekilde mesafe koymamanın bedeli sürekli herkesin önüne gelecektir"

Suriye'deki krize dair kapsamlı bir jeopolitik çözüm getirilecekse terör örgütlerinden uzak durulması gerektiğini belirten Özhan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"PKK, bir terör örgütü, Türkiye'de terör eylemleri yapıyor. Terör eylemleri yaparken de bu terör örgütleri arasında oldukça garip ilişkiler hayata geçiyor. Bunu da görmemiz gerekiyor. FETÖ, PKK, DEAŞ arasında gerek kendi aralarında, gerekse istihbarat manipülasyonları üzerinden geçişkenlikler olduğunu biliyoruz. Bu 3 örgütün de ismini saydığım andan itibaren o fotoğrafı veren aktörlerin de içinde olacak şekilde hepsine zarar verecek sahneleri biz hep beraber müşahede ettik. Hal bu iken hala bu terör örgütleriyle çok net bir şekilde mesafe koymamanın bedeli sürekli herkesin önüne gelecektir."

Türkiye'nin, terörle mücadelede çok acı bedeller ödediğini anımsatan Özhan, "Başkalarının da bu bedeli ödemesini istemeyiz. Ama Suriye özelinde 'İyi terör örgütü, kötü terör örgütü' ayrımı kadar tehlikeli bir ayrım olamaz. Buna yatırım yapan herkes daha sonra bir fırtınayla karşılaşır. Biz ümit ederiz ki burada daha şümullü, gerçekçi bir yaklaşım olsun." dedi.

Özhan, Türkiye'nin, terör örgütü DEAŞ'a karşı başka hiçbir ülkenin göstermediği kadar aktif bir şekilde sahada mücadele ettiğine dikkati çekerek, koalisyon güçlerinin 4 yıldır yaptıklarını söyledikleri şeylerden çok daha fazlasının 4 ayda yapıldığını belirtti. Özhan, "Hal bu iken Türkiye gibi gerçekçi stratejik ortaklarıyla yol yürümeleri ve DEAŞ'la mücadeleyi sürdürmeleri bizim temennimiz ve beklentimiz olur. Aksi takdirde Türkiye'nin kendi mücadelesini, terör örgütleri arasında ayrım yapmaksızın sürdürmekte olduğu mesajı yeterince verildi. Biz de ümit ediyoruz ki bu mesaj alınmıştır." ifadesini kullandı.

"DEAŞ'la iş birliği içerisinde olan bir ülke profiliyle YPG/PKK'ya mesafe koymayan ülke arasında çok ciddi bir fark yok"

ABD ve Rusya gibi ülkelerin terör örgütü YPG ile yakınlaşmasının, hiçbir rasyonel jeopolitik çıktısının bulunmadığına işaret eden Özhan, "Bizim açımızdan DEAŞ'la iş birliği içerisinde olan bir ülke profiliyle YPG/PKK'ya mesafe koymayan ülke profili arasında çok ciddi bir fark yok. Çünkü bunların her ikisi de terör örgütüdür, bu terör örgütlerine ülkelerin tamamen, ayrım gözetmeksizin mesafe koymalarını bekleriz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Gazi Kaykı

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ