USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İşte, iPhone 7 hakkındaki son detaylar!

Apple'ın üzerinde çalışmaya devam ettiği iPhone 7'si yavaş yavaş kendini belli ediyor. İşte sonraki iPhone'la ilgili son detaylar!

İşte, iPhone 7 hakkındaki son detaylar!
17-04-2016 07:07
Google News

Teknoloji devi Apple'ın üzerinde çalışmaya devam ettiği iPhone 7 de yavaş yavaş kendini belli ediyor. İşte bir sonraki iPhone'la ilgili son detaylar!

Apple bir sonraki iPhone modeli olan iPhone 7'yi çok büyük ihtimalle eylül ayında tanıtacak. Evet, telefonun çıkışına daha çok var ancak şimdiden Apple'ın yapacağı bazı hamleleri kestirmek mümkün. İşte iPhone 7 ile ilgili elimizdeki tüm bilgiler!

Tasarım:

iPhone 6S review (19)-650-80

iPhone 6S, 6'ya çok benziyordu ancak 7'de bazı değişimlerin yaşanacağı söyleniyor. En başta telefon 7.1 mm kalınlığında olan 6S'ten daha ince olacak ki ilk görüşler 6 ile 6.5 mm arasında olacağını söylüyor.
Bu incelik pil ömrüne balta vurabilir, uzmanlara göre bu kadar inceltme gereksiz.
Ayrıca Apple'ın daha sağlam bir malzeme kullanması da gerekebilir. 
Ancak bazılarına göre Apple'ın işlemcilerini üreten TSMC bir değişiklik yapacak ve diğer alanlardan fedakarlık yapmadan inceltme mümkün olabilir.

Sık sık şikayet alan anten çizgilerine de bir düzeltme yapılacağı belli.
Bu, kimilerine göre tamamen kaldırılacak, kimilerine göreyse biraz daha kenarlara doğru taşınacak.

iPhone-7-650-80

Başka bir iddiaya göre iPhone 7 ekranın kenarlarındaki çerçevelerden kurtulacak. Bunun yanında telefonun suya ve toza dayanıklı olması bekleniyor.

Son olarak telefonda 3.5 mm kulaklık girişinin kalkacağına kesin gözüyle bakılıyor. Bunun yerine lightning girişli veya bluetooth kulaklıklar kullanılacak.

Ekran:

iPhone-7-edge-650-80

Apple’ın çözünürlük konusunda çağ atlayıp Quad HD’ye veya 4K’ya geçmesi bekleniyor. Android tarafında tonla QHD çözünürlükte ekran olması, Apple’ın rekabete katılmasında pay sahibi olabilir. Ancak Xperia Z5 Premium’daki gibi 4K bir ekran kullanılırsa bu konuda Apple rakiplerine fark atacaktır. Lakin Amerikalı şirket böyle bir adım atar mı bilinmez.

Merakla beklenen OLED ekran hamlesi içinse erken. Analistler AMOLED veya OLED ekranların iPhone’da 2017’den önce kullanıcıyla buluşmayacağını söylüyor.

3D Touch’taki geliştirmelerin yanında, yeni telefonun ekranı çok daha dayanıklı olacak.

Kamera ve Pil:

iphone-7-plus-cift-kamerali-olacak

Bu konuda elimizde somut veri yer almasa da Apple’ın yepyeni bir kamerayla kullanıcı karşısına çıkacağını tahmin etmek zor değil. Hele de bu yıl çıkan Huawei P9 gibi kamera konusunda iddialı telefonlar söz konusu ise, Apple konuyu daha da ciddiye alacaktır.
Bunun yanı sıra iPhone 7 Plus’ın çift kameraya sahip olacağı beklentiler arasında yer alıyor.

iPhone 6S’in en zayıf noktalarından biri olan pil kısmının da geliştirileceğini umut ediyoruz. Umarız ki telefona uygulanacak olan inceltme pil ömrüne olumsuz olarak yansımaz.

Yazılım ve Performans:

iOS-10-Yeniliklerle-Geliyor-628x350

Şirket çok uzun süredir çift çekirdekli işlemcileri kullanıyordu. Söylentiye göre Apple A10, 6 çekirdekli olacak. İlk kez 2 GB’ta kadar çıkan RAM boyutunda ise bir artış beklenmiyor. Ayrıca kablosuz şarj desteği de iPhone 7’de yerini alacak.

Depolama tarafında ise 16 GB seçeneğinin artık kalkacağı düşünülüyor. Hatta microSD kart girişinin eklenebileceği de iddialar arasında.

İşletim sistemine gelince; bu alanda telefona iOS 10’un eşlik edeceği düşünülüyor.

Çıkış Tarihi ve Fiyatı:

iPhone 6S rose gold-650-80

Apple bir süredir lansmanlarını eylül ayında gerçekleştiriyor. Bu, iPhone 7’nin de eylül ayında tanıtılacağını gösteriyor olabilir. Fiyat konusunda ise bir değişiklik söz konusu olmayacak. Muhtemelen yeni model 6S’in çıkış yaptığı fiyattan satışa sunulacak.

Kaynak: scroll

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ