USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

İşte, Galaxy S7 ve S7 Edge'e dair resimler, grafik ve videolarla her şey!

Bu yıl Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung, kendisi adına çok önemli cihazları resmiyete kavuşturdu. İşte yeni serinin özellikleri.

İşte, Galaxy S7 ve S7 Edge'e dair resimler, grafik ve videolarla her şey!
25-02-2016 08:07
Google News

Bu yıl Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde Samsung, kendisi adına çok önemli cihazları resmiyete kavuşturdu. İşte amiral gemisi serinin özellikleri.

Her firma gibi Samsung da MWC'de pek çok ürün tanıttı. Samsung için fuar oldukça önemliydi zira Güney Koreli şirket amiral gemisi telefonlarını lanse etti. Bu iddialı telefonları eminiz ki merakla bekleyen birçok insan var. Biz de erkenden kafalardaki soru işaretlerini kaldıralım istedik.

Neler vardı!

Samsung birçok şeye yer verse de hem kendi yıldızı, hem de fuarın yıldızlarından birisi Galaxy S7 ailesi oldu. S7 ve S7 Edge, yepyeni bir kamera ve gelişen özellikleri ile dikkat çekmeyi başarıyor. Modelleri yorumlamaya başlamadan önce teknik özelliklerine yakından bakalım.

İki taraftan bombeli ekrana sahip olan Galaxy S7 Edge'in teknik özelliklerine hızlıca göz atalım:

S7 çalışma

  • Tasarım : Metal ve cam gövde; (30 dakika boyunca 1.5m derinliğe kadar) IP68 su geçirmezlik sertifikası
  • Ekran : Kavisli 5.5″ Super AMOLED; 2560 x 1,440p (534ppi) ekran
  • Kamera : 12MP, f/1.7 diyafram açıklığı, Akıllı OIS; 2160p video kaydı; 5MP, f/1.7 ön kamera
  • Yonga seti : Snapdragon 820 veya Exynos 8890; 4GB RAM; 32GB veya 64GB depolama; microSD yuvası
  • Bağlantı : İsteğe bağlı çift SIM; Samsung Pay için NFC + MST; microUSB 2.0
  • Pil : 3,600mAh; Hızlı kablolu ve kablosuz şarj
  • Diğer : Parmak izi okuyucu

Ve daha küçük ekranlı olan Galaxy S7’nin özellikleri:

S7 çalışma

  • Tasarım : Metal ve cam gövde; (30 dakika boyunca 1.5m derinliğe kadar) IP68 su geçirmezlik sertifikası
  • Ekran : 5.1″ Super AMOLED; 2560 x 1,440p (557 ppi) ekran
  • Kamera : 12MP, f/1.7 diyafram açıklığı, Akıllı OIS; 2160p video kaydı; 5MP, f/1.7 ön kamera
  • Yonga seti : Snapdragon 820 veya Exynos 8890; 4GB RAM; 32GB veya 64GB depolama; microSD yuvası
  • Bağlantı : İsteğe bağlı çift SIM; Samsung Pay için NFC + MST; microUSB 2.0
  • Pil : 3,000mAh; Hızlı kablolu ve kablosuz şarj
  • Diğer : Parmak izi okuyucu

Galaxy S7 Edge

S7 çalışma

Samsung’un şimdiye dek çıkarttığı en güçlü telefon. Geçen yıldan alışık olduğumuz “Edge”, yani iki taraftan bombeli ekran deneyimi sürüyor. Ayrıca bu yıl, Edge’in anlamı daha büyük ekrana da tekabül ediyor. Çünkü ekran büyüklüğü de 5.5 inçe çıkartılmış.

En büyük yeniliklerden biri sürekli açık kalan ekran özelliği. Bu özellik ile telefon kapalıyken dahi saati ve bildirimleri görme şansı yakalayacaksınız. Ayrıca bu özellik iddiaya göre saatte sadece %1 pil harcıyor.

S7 çalışma

Yeni S7 Edge, geçen seneki geleneği sürdürerek cam tasarım anlayışını devam ettiriyor. Oldukça şık ön ve arka tasarımı metal çerçeve de destekliyor. Ayrıca arka tarafta yer alan kameranın yarattığı çıkıntı da azaltılmış. Hazır kamera demişken ondan da bahsedelim. Samsung, geçen sene kullandığı 16 MP’lik sensörün yerine 12 MP’lik yeni bir sensöre yer vermiş. Bu sensör çözünürlük düştüğü için daha büyük piksel boyutuna sahip. Bu da daha fazla ışık ve kaliteli fotoğraf anlamına geliyor. Bunun yanında sensör, f/1.7 maksimum diyafram açıklığı ile mobil kameraların rekorunu da kırıyor. Yeni kullanılan odaklama sistemi de göz alıcı.

S7 çalışma

Telefona su geçirmezlik özelliği de yeniden kazandırılmış durumda. IP68 sertifikasına sahip cihaz 30 dakika su altında kalabiliyor, ancak ne yazık ki ekran ıslakken kullanmak mümkün değil. Geri dönenler kervanına microSD kart da dahil edilmiş. Çift sim kart da opsiyonel olarak sunulacak.

Galaxy S7

S7 çalışma

Telefon tasarımsal olarak selefi S6’ya fazlasıyla benziyor. Çok fazla teknolojiye ilgisi olmayan bir kişi, rahatlıkla iki telefonu karıştırabilir. Ancak bazı farklar var. Örneğin S7, Note 5’te olduğu gibi kenarlarından hafif bir bombe kazanmış. Telefon, selefinden daha kalın olmasına rağmen öyle hissettirmiyor, ayrıca ele daha iyi oturuyor.

Amiral gemisi çok farklı renk seçenekleri ile piyasaya sürülmüş. Ancak telefon biraz fazla parmak izi tutuyor, bu bakımdan beyaz rengi önerebiliriz.

S7 çalışma

Her iki telefonda da Snapdragon 820 ve Eyxnos 8890 kullanılmış. Farklı pazarlara farklı işlemcilerle girecek olan Samsung, iki işlemci arasındaki dengeyi de iyi kurmuş durumda. S7 serisinde önceki nesle göre grafik performansında %60, işlemci performansında ise %30 artış bekleniyor.

Bunun dışında modelin S7 Edge’ten farklı bir özelliği bulunmuyor. Sürekli ekran açık modu yerini almış ve 12 MP’lik aynı kamera görev almaya devam ediyor.

Telefondaki hayal kırıklığı noktası ise hala micro USB 2.0’a yer veriliyor olması. Bu eksiğin büyük bir eksik olduğunu, rakiplerin USB Type-C gibi alternatif çok daha hızlı portlarla çalıştığının altını çizelim.

S7 çalışma

Kamera Özellikleri

Telefonlarda ortak olarak yer alan 12 MP’lik, 1.4 µm piksel boyutu ve f/1.7 diyafram açıklığı ile dikkat çeken, sensörün nasıl işler çıkarttığını merak ediyorsanız, cihazlarla çekilmiş olan görüntüleri aşağıdan inceleyebilirsiniz.

 

S7 çalışma

S7 çalışma

S7 çalışma

Bildiğiniz gibi modellerde “Dual pixel” denilen çok iddialı bir kamera odaklama sistemi yer alıyor. Bu iddialı sistemin detaylarını da yine S7 Edge ile çekilen örnek videoda görebilirsiniz.

Galaxy S7 ile çekilen 4K örnek videosu:

Benchmark

S7 çalışma

Galaxy S7 ve S7 Edge’te yer alan işlemciler ve diğer tüm detaylar aynı olduğu için iki model arasında performans farkı yok. Bu yüzden aynı telefon gibi değerlendireceğiz.

Samsung, amiral gemisi telefonunda kendi tasarımı olan Exynos 8890’a yer vermiş. Bu işlemci, 14 nm sürecinde üretiliyor ve Mali-T880 GPU’sunu da tümleşik olarak beraberinde getiriyor. Benchmark sonuçları, cihazın selef modellere göre daha performanslı olduğunu net bir şekilde ortaya koyuyor. Benchmark sonuçlarını birlikte inceleyelim.

S7 çalışma

Samsung daha güncel bir işlemci üretmesine karşın, yine güncel sayılan Huawei tasarımı (Mate 8’de yer alıyor) Kirin 950 karşısında Geekbench 3’te ancak denk bir sonuç alabiliyor.

S7 çalışma

S7 çalışma

GPU testlerinde ise durum ilginç. GFX 3.0 Manhattan (1080p kapalı ekran) testinde S7 ailesi, Z5 Premium ile aynı puanı alıyor. GFX 3.0 Manhattan (açık ekran) testinde Z5 premium’dan 2 puan geri düşen cihaz bazı testlerde cihazın gerisinde kalıyor, bazılarında ise Z5 Premium’u geçmeyi başarıyor. Z5 Premium’un Snapdragon 810’a rağmen bu performansı sunmasını, cihazın 4K gibi bir çözünürlükle başa çıkması zorunda olmasına borçlu olduğunu söyleyebiliriz.

S7 çalışma

S7 çalışma

S7 çalışma

S7 çalışma

S7 çalışma

S7 çalışma

Akseuarlar

Samsung, lansmanda telefonlara özel ürettiği resmi aksesuarlara da yer verdi. İşte görücüye çıkan o aksesuarlar!

 

Ledli Kapaklı Kılıf

S7 çalışma

Kılıf, adından da anlaşılacağı üzere üzerinde bulunan birkaç ledi sayesinde kapak kapalıyken, saati, bildirimleri ve pil yüzdesini görmeye olanak tanıyor. Kılıfa en sevdiğiniz bazı kişileri tanımlayabilirsiniz. Böylece kimin aradığını da görmüş olacaksınız. Ayrıca kılıfın üzerinden arama cevaplama/reddetme, alarm kontrolü de gerçekleştirilebiliyor.

 

Cüzdanlı Kılıf

S7 çalışma

Deri benzeri dış tasarıma sahip olan bu kılıf, banka ve kredi kartlarınızı telefonla birlikte taşımak için ideal gibi görünüyor.

 

Şarjlı Kılıf

S7 çalışma

Samsung’un bu kılıfı, telefonun sadece arkasını kapatacak şekilde tasarlanmış. Kılıfın üzerine entegre olan 2700 mAh’lik pil, telefonun pil ömrünü neredeyse 2 katına çıkartacaktır. Ayrıca 2A’lik akım gücüne sahip.

 

S View Kılıf

S7 çalışma

Uzun zamandır tanıdığımız S View kılıfı artık daha şık. Kapaklı kılıfın ekran tarafında yer alan pencere sayesinde ekranın açık olan kısımları ekranı açtığınızda çalışıyor ve gelen arama, müzik dinleme gibi aktiviteler gerçekleştiğinde ekranın bu bölümünden yararlanarak basit kontrolleri gerçekleştirebiliyorsunuz.

 

Şeffaf Kılıf

S7 çalışma

Telefonunuzun orjinalliğini bozmayacak sade bir kılıf arıyorsanız, Samsung’un sert plastikten yapılmış şeffaf kılıfına göz atabilirsiniz.

 

Clear View

S7 çalışma

Bu kılıf da bir üstteki şeffaf kılıfın aynısı, sadece daha çok koruma için öne şeffaf kapak eklenmiş.

 

Klavyeli Kılıf

S7 çalışma

Telefonun arka kısmını normal bir şekilde kapatan, ön tarafına ise fiziksel klavye ekleyen bu aksesuar, belki de en işlevsel akseusarlardan birisi. Ekranın alt tarafını Qwerty klavye ile kapatan bu kılıf, size daha hızlı yazma imkanı sağlayacak. Ancak ekranın kapanan alt kısmını kullanmanız maalesef mümkün değil.

 

Hızlı Şarj Destekli Kablosuz Şarj Ünitesi

S7 çalışma

Samsung’un yeni hızlı şarj standartlarına destek veren kablosuz şarj standı da lansmanda tanıtılanlar arasındaydı.

 

Oyun Kollu Akseuar

Screenshot_2016-02-24-19-42-41-1

Oyun tutkunları için tasarlanmış olan aksesuar, mobilden oyun oynama deneyiminizi en yüksek seviyeye ulaştıracak. İlk bakışta klasik bir oyun koluna benzeyen bu ürün, üzerinde S7 takıldığında anlam kazanıyor.

Özel Lensler

Screenshot_2016-02-24-19-39-22-1

Samsung, yeni amiral gemisi modeli telefonunun kamerası için çok fazla emek harcadı. Ancak yeni telefonlarında çok yenilikçi bir değişikliğe imza atmadı. Telefonun özellikleri selefine göre çok gelişti ancak yine de sıra dışı bir yenilik yoktu. Ama bu kamera aksesuarları yeterince ilgi çekici gözüküyor.

Yeni bir fikir olmasa da bunların bu şekilde sunulduğuna ilk kez şahit oluyoruz. İlginç set telefonun üzerine vida ile monte oluyor. Şimdilik 2 tane olan bu set, ilerde genişleyebilir. Güncel modellerden birisi uzak çekimler için tasarlanmış tele foto lens olarak geçiyor. Diğeri ise daha geniş açılı fotoğraf çekmek için görev alacak.


Kaynak: scroll, yazı: Yiğit Can Atılgan

dikgazete.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ