USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrailli yedek asker, Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde gördüklerini anlattı

İsrail'in işkence ve ihlallerle gündeme gelen Necef (Negev) Çölü'ndeki Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde görevli bir yedek asker, işlenen zulümlerin gizli kalması için fotoğraf çekmemesinin istendiğini belirtti.

İsrailli yedek asker, Sde Teiman Gözaltı Merkezi'nde gördüklerini anlattı
09-08-2024 11:58
Google News
Kudüs

İsrail ordusunun Filistinlilere yönelik uygulamalarını ortaya çıkarmakla ilgilenen Sessizliği Kırmak (Breaking the Silence) adlı sivil toplum kuruluşu, ismi verilmeyen söz konusu yedek askerin gözaltı merkezindeki tanıklıklarını yayımladı.

İsrail askerlerinin bir Filistinliye tecavüz ettiği anların kamera kaydı ortaya çıktıİsrail'in Guantanamosu: Sde Teiman Askeri Üssü Filistinli esire cinsel işkenceyle gündemdeki Sde Teiman'da "kanun yok"Uluslararası Af Örgütü: Filistinli esirlere işkence ve cinsel şiddet "savaş suçu"İsrail'in işkence üssü Sde Teiman'da neler yaşanıyor?

İsrailli asker "Yedek askerlik görevim sırasında Sde Teiman'daydım. Ortalıkta mekana ilişkin bir tür gizem vardı. Bana fotoğraf çekmememi söylüyorlardı. Sde Teiman'a gitmeden önce onlar (askerler) bana onları (tutukluları) dövmem, kötü bir koku ve sert manzaralara hazırlıklı olmam gerektiğini söyledi. (Gözaltı merkezinin içindeki hastanenin) deney laboratuvarı gibi olduğunu duydum." ifadelerini kullandı.

İsrailli askerleri, Filistinlilerin tutulduğu mekanları "ahır" olarak nitelendiriyor

Merkezde 2 hücreli bir yerde nöbet tuttuğunu, hücrelerin büyük olduğunu ve askerlerin buralara "ahır" dediğini aktaran İsrailli asker, şöyle devam etti:

"Hücrelerin birinde 70, diğerinde 100 kişi vardı. İneklerin bulunduğu ahırlar gibi kapalı bir mekanda çok ince şilteler üzerinde sıralar halinde oturuyorlardı ve ışıklar her zaman açıktı. Herkesin gözleri bağlı ve ellerinde plastik kelepçeler vardı. İlk iki sırada tutukluların uzanmasına izin verilirken, diğer tutuklular bağdaş kurarak oturuyorlardı. Sabah oraya vardım ve onları bu şekilde gördüm; 16 ila 60 yaş arası erkekler hepsi birbirinin aynı gri eşofmanlarla oturuyordu."