USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli öldü

İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırıları sonucu 23 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı

İsrail'in, Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında 23 Filistinli öldü
12-10-2024 19:47
Google News
Gazze

Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesi'nden bir sağlık yetkilisi, yaptığı açıklamada, İsrail'in kentin doğusundaki Tuffah Mahallesi'ne düzenlediği hava saldırısında 3 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtti.

Görgü tanıkları da İsrail'e ait bir insansız hava aracının (İHA) Gazze şehrinin güneydoğusundaki Zeytun Mahallesi'nin doğusundaki Es-Sikke Caddesi'nde bir grup Filistinliye ateş açtığını ve 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

Görgü tanıkları ayrıca İsrail'e ait bir İHA'nın Gazze şehrinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'ni bombalaması sonucu çok sayıda kişinin yaraladığını ifade etti.

Gazze Şeridi'nin orta kesiminde ise Aksa Şehitleri Hastanesi'nden bir sağlık yetkilisi, İsrail'in Bureyc Mülteci Kampı'nda toplu halde bulunan Filistinlileri bombalaması sonucu iki kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını söyledi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki sağlık görevlileri de İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden 3 Filistinlinin Refah kentinden Gazze-Avrupa Hastanesi'ne nakledildiğini açıkladı.

Görgü tanıkları, Han Yunus'un doğusundaki Abesan kasabasında da İsrail'in saldırısı sonucu ölen bir Filistinlinin naaşının şehirdeki Nasır Hastanesi'ne kaldırıldığını dile getirdi.

Nasır Hastanesi'nden bir sağlık yetkilisi de İsrail'in şehrin doğu bölgelerinde düzenlediği saldırılarda hayatını kaybeden iki Filistinlinin cenazesinin hastaneye ulaştırıldığını ifade etti.

Sağlık görevlileri de Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Al-Zuhur Mahallesinde İsrail keşif uçağı tarafından hedef alınarak öldürülen iki Filistinlinin cenazesinin hastaneye nakledildiğini bildirdi.

İsrail'in, Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği saldırılarda 10 Filistinli öldü

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyi ile orta kesimine düzenlediği saldırılarda en az 10 Filistinlinin öldüğü belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail savaş uçakları ile insansız hava araçları (İHA) Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yer alan El-Megazi Mülteci Kampı ile kuzeydeki Cibaliya Mülteci Kampı'na saldırı düzenledi.

Megazi'de sivilleri hedef alan İHA saldırısında 2 Filistinli öldü, birçok kişi de yaralandı.

Cibaliya'nın merkezindeki El-Yafeviyye Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda da biri kadın, 8 kişi öldü.

Gazze kentinin doğusundaki Et-Tuffah Mahallesi'nde bir eve düzenlenen saldırıda ise yaralananlar oldu.

Filistin: ABD, İsrail'i desteklemeyi bırakmalı ve onu savaşı durdurmaya zorlamalı

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Radine, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyine üst üste yedi gündür düzenlediği ağır saldırılara ilişkin, ABD yönetimine "Tel Aviv'i saldırganlığını durdurmaya zorlaması ve onu desteklemeyi bırakması" talebinde bulundu.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın haberine göre, Ebu Radine, "ABD yönetiminin yapması gereken, stratejik müttefiki işgalci İsrail'i Gazze Şeridi ve Batı Şeria'ya yönelik saldırılarını durdurmaya, uluslararası meşruiyete uygun kararlara ve uluslararası mahkemelerin kararlarına uymaya zorlamak." dedi.

Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere yerlerinden ayrılmamaları çağrısı

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail'in bu sabah Gazze'nin kuzeyindeki insanlara barındıkları "bölgeyi terk etmeleri talimatı" sonrasında yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık açıklamasında, kentin kuzeyindeki Filistinlilere İsrail'in "bulunduğunuz bölgeyi terk edin" şeklindeki tehditlerini reddetmeleri çağrısında bulundu.

Gazzelilerin evlerini boşaltma kararının İsrail'in askeri saldırılarını genişletme hedefi taşıdığına dikkat çekilen açıklamada, "Tüm halkımızı daha kararlı olmaya ve özellikle işgalin bu sabah tehdit ettiği Şeyh Rıdvan Mahallesindeki Saftavi ve Ebu İskender bölgelerinde evlerini terk etmeme çağırısı yapıyoruz." ifadeleri yer aldı.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ