USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in Gazze'deki okul saldırısında bütünlüğü bozulmuş ceset parçaları plastik poşetlere konuldu

İsrail ordusunun Derec Mahallesi'ndeki Et-Tabiin Okulu'na dün sabah namazında düzenlediği saldırıda en az 100 Filistinli ölmüştü

İsrail'in Gazze'deki okul saldırısında bütünlüğü bozulmuş ceset parçaları plastik poşetlere konuldu
11-08-2024 12:52
Google News
Kudüs

İsrail savaş uçaklarının Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı okulun avlusuna dün sabah namazı vaktinde düzenlediği saldırıda bütünlüğünü yitirmiş cenazelerin parçalarının, plastik poşetlerde toplanması Filistinlilerin maruz kaldığı şiddet ve vahşetin ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdi.

İsrail ordusu, 10 Ağustos sabah namazı saatinde Gazze'deki Derec Mahallesi'nde binlerce yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Et-Tabiin Okulu'na saldırı düzenledi.

• En az 100 kişi hayatını kaybetti
• Bombardıman sabah namazının kılındığı sırada gerçekleşti
• Saldırının etkisiyle cenazeler zarar gördü, çıkan yangında bazı naaşlar yandı

İsrail ordusu, Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı Et-Tabiin Okuluna saldırdı… pic.twitter.com/Oa9kHkUHHc— Anadolu Ajansı (@anadoluajansi) August 10, 2024

Görgü tanıkları, saldırının Filistinlilerin sabah namazı için okulun avlusunda toplandığı sırada gerçekleştiğini aktardı.

Bölgede görev yapan gazeteciler, sağlık ve sivil savunma ekipleri, etrafa saçılmış, bazıları ise yanmış cesetlerin ortasında yaşanan felaketi kelimelerle aktarmakta güçlük çekti.

Sosyal medyada paylaşılan videolarda okula düzenlenen saldırı sonrasında yükselen alevler görülürken Filistinlilerin ise çığlıkları duyuldu.

İsrail ordusunun hava saldırısında bütünlüğünü yitirmiş cenazelerin parçalarının, plastik poşetlerde toplandığı görüntülerin sosyal medyaya yansıması, Filistinlilerin maruz kaldığı şiddet ve vahşetin ulaştığı seviyeyi gözler önüne serdi.

İsrail'in 10 Ağustos'ta Tabiin Okulu'na gerçekleştirdiği saldırının, arabulucu ülkeler ABD, Mısır ve Katar'dan, "Gazze Şeridi'nde bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrısından sonra gelmesi ise dikkati çekti.

-İsrail'in Gazze'de yerinden edilenlerin sığındığı okula düzenlediği saldırıda en az 100 kişi öldü

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ