USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail'in Gazze'de çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 40 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat Mülteci Kampı ile çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 40 kişi öldü.

İsrail'in Gazze'de çeşitli bölgelere düzenlediği saldırılarda en az 40 kişi öldü
08-06-2024 14:37
Google News
İstanbul/Gazze

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırıları 246 gündür devam ediyor

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına hava, kara ve denizden 246. gününde de devam ediyor.

İsrail ordusunun gece boyu Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine hava, kara ve denizden düzenlediği saldırılarda en az 11 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

İsrail, halkı zorla aç ve susuz bırakarak büyük bir insani felakete yol açtığı Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına hava, kara ve denizden 246. gününde de devam ediyor.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya göre İsrail ordusunun, kuzeydeki Gazze kentine bağlı Şeyh Rıdvan Mahallesi'nde bir eve düzenlediği hava saldırısında aralarında kadın ve çocukların da olduğu 5 kişi öldü, çoğu çocuk 14 kişi yaralandı.

İsrail topçu birlikleri, kuzeydeki Zeytun ve Sabra mahallesi ile Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı çevresini yoğun şekilde bombaladı.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki El-Bureyc Mülteci Kampı'nda Şahin ailesine ait bir evi hedef aldı. Saldırıda 6 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentinde de çeşitli noktaları hedef alan İsrail ordusu, saldırılarını karadan ve denizden gerçekleştirdi. Saldırıda ölen ve yaralananlar olduğu aktarıldı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı dün yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 15 bin 517'si çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere 36 bin 731 Filistinlinin öldürüldüğünü, 83 bin 530 Filistinlinin yaralandığını bildirmişti.

İsrail, işgal altındaki Kudüs'te Filistinli aileye ait binayı "kendi elleriyle" yıktırdı

İsrail, işgal altındaki Kudüs'ün güneyinde Filistinli bir aileyi ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle 6 katlı binasını kendi elleriyle yıkmaya mecbur bıraktı.

Filistin resmi ajansı WAFA'ya konuşan bina sahibi Ata Şukayrat, Doğu Kudüs’ün güneyinde yer alan Cebel el-Mukebbir Mahallesi'nde İsrail'in, 50 kişinin yaşadığı 6 katlı binasını sabah saatlerinde kendi elleriyle yıktırdığını aktardı.

Binanın 580 metrekare bir alanda olduğunu söyleyen Şukayrat, ruhsat almanın imkansız olduğunu ve geçen yıllarda ruhsat alma girişimlerinden de bir sonuç alamadığını ifade etti.

Şukayrat, "Bu binada 50 kişi yaşıyordu. İşgalci buldozerlerin komşu evlerde yaratacağı yıkım ve tahribatın önüne geçmek için binayı kendimiz yıkmak zorunda kaldık." dedi.

İsrailli makamlardan inşa izni almanın neredeyse imkansız olduğu işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler, "ruhsatsız olduğu" gerekçesiyle yıllarca ikamet ettikleri evlerini kendi elleriyle yıkmaya mecbur bırakılıyor.

İsrail ordusu Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine yoğun saldırı başlattı

İsrail ordusu Gazze Şeridi'ndeki Nusayrat Mülteci Kampı, Deyr el-Belah'taki El-Bureyc Mülteci Kampı ve El-Megazi Mülteci Kampı'na eşzamanlı yoğun saldırı başlattı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, saldırılarda onlarca Filistinli yaşamını yitirirken çok sayıda kişi yaralandı.

İsrail topçuları ve savaş uçakları Deyr el-Belah'ın doğusu ile Bureyc ve Megazi mülteci kamplarının yanı sıra Nusayrat Mülteci Kampı'nın orta bölgesi, batısı ve doğusundaki çeşitli bölgelere saatlerce şiddetli ve yoğun saldırılar düzenledi.

Gazze Şeridi'nin merkezinin hemen her bölgesinden bombalama sonucu yoğun dumanlar yükseliyor.

Görgü tanıkları İsrail askeri araçlarının "ani şekilde" Nusayrat Mülteci Kampı'nın doğu ve kuzeybatı bölgelerine girerek kampın birçok bölgesini hedef alan şiddetli top atışları gerçekleştirdiğini belirtti.

İsrail ordusuna ait topçu birlikleri ve savaş uçakları Bureyc ve Megazi mülteci kamplarına da saldırılarını yoğunlaştırdı.

Sağlık görevlilerinin AA muhabirine verdiği bilgiye göre, İsrail insansız hava araçları Nusayrat Kampı semalarında yoğun şekilde uçuyor ve kampın yollarında hareket eden herkese ateş açarak çok sayıda ölüm ve yaralanmaya neden oluyor.

İsrail ordusunun, Gazze'nin orta bölgesine düzenlediği şiddetli saldırıda onlarca savaş uçağı, İHA, helikopter ve tank kullandığı ifade edildi.

Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık görevlileri de şiddetli ve sürekli hava ve topçu bombardımanı sonucu Gazze'nin orta bölgesinin çeşitli yerlerinden hastaneye çok sayıda ölü ve yaralının getirildiğini aktardı.

Gazze'deki Filistin hükümetine bağlı Medya Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamada ise saldırı kınanırken, uluslararası topluma İsrail'e "vahşi saldırılarını" durdurması için baskı yapma çağrısında bulunuldu.

İsrail askerleri Batı Şeria'da düzenlediği baskında 11 Filistinliyi yaraladı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın Eriha kentine düzenlediği baskında 11 Filistinliyi yaraladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, İsrail askerleri Eriha kentindeki Akabet Ceber Mülteci Kampı'na baskın düzenledi.

Kamptaki birçok eve baskın düzenleyip arama yapan İsrail askerleri Filistinlileri korkutmak için gerçek mermi ve ses bombaları kullandı.

Baskın sırasında farklı şekillerde yaralanan 11 Filistinli, sağlık ekiplerince tedavi altına alındı.

Öte yandan İsrail askerleri Batı Şeria'daki Tulkerim kentinin Anebta kasabasına düzenlediği baskında 3 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail ordusunun bu sabah Anebta kasabasına düzenlediği baskın sırasında askerlerin açtığı ateş sonucu sırtından vurulan 20 yaşındaki bir Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ