USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da birçok kent ve beldeye baskın düzenledi

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kent ve beldelerine düzenlediği baskınlarda çok sayıda Filistinliyi gözaltına aldı.

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria’da birçok kent ve beldeye baskın düzenledi
30-07-2024 11:17
Google News
Ramallah

AA’nın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri, bu sabah Batı Şeria’nın El Halil, Beytüllahim, Tulkerim, Nablus, Ramallah, Kalkilya ve Eriha kentlerine baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, Nablus’taki Ayn Beytulma Filistin Mülteci Kampı'na baskın düzenleyen İsrail askerleri ile Filistinli gruplar arasında çatışma çıktığını aktardı.

Birçok evde arama yapan İsrail askerlerinin burada bir kişiyi gözaltına aldığını belirten tanıklar, İsrail keskin nişancılarının da binaların çatılarına konuşlandığını kaydetti.

Hastane kaynaklarından alınan bilgiye göre ise Ayn Beytulma Filistin Mülteci Kampı’nda İsrail askerleri ile çıkan çatışmada bir Filistinli de yaralandı.

Kalkilya kentine baskın düzenleyen İsrail askerlerinin bir binada arama yaptıktan sonra iki Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İsrail'deki gözaltı merkezinde Filistinlilere insanlık dışı muamele

İsrail'in 7 Ekim sonrası Filistinlilere yönelik gözaltı ve alıkoymalarındaki ciddi artış göze çarparken, hapishaneler ve gözaltı merkezlerindeki insanlık dışı muamele de dikkati çekiyor.

The New York Times gazetesi, İsrail'deki Sde Teiman Askeri Üssü'nde alıkonulan binlerce Filistinlinin insanlık dışı muamelelere maruz kaldığını gösteren bulguları yayımlamıştı.

Gazetenin özel haberinde, Sde Teiman'da alıkonulan Gazzelilerin etrafı açık bir alanda gözleri bağlı olarak günde 18 saate kadar elleri kelepçeli şekilde yerde sessiz şekilde oturtulduğu belirtilmişti.

Üsse getirilen Filistinlilerinin gözaltı merkezinde 3 aya kadar tutulduğu ve buradaki sorgulama süreçlerinde birçok kişinin insanlık dışı muamelelere ve işkenceye maruz kaldığı kaydedilmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ