USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Dünya

İsrail ile İspanya arasında "Yahudi karşıtlığı" tartışması başladı

İsrail'in İspanya'yı, "Yahudi karşıtlığı için bir cennet" açıklamasıyla suçlaması, iki ülke arasında tartışmalara neden oldu.

İsrail ile İspanya arasında
07-10-2024 15:23
Google News
Madrid

İsrail Dışişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, İspanya'da 5-7 Eylül arasında organize edilen "İsrail'in Gazze'deki soykırımını durdurun" başlıklı gösteriler ve "Masad Badil" adlı örgüte atfen, ülkeyi "İsrail'in yıkımını kışkırtmak ve nefret tohumları ekerek Yahudi karşıtlığı için bir cennet olmakla" suçladığı ifadeler tepki aldı.

Yeryüzü Doktorları 1 yılda 600 binden fazla Gazzeliye hizmet verdiGazze'de Şeridi'ndeki Cibaliya Mülteci Kampı, İsrail saldırılarının 1. yılında hayalet şehre döndüİsrail ordusu, Gazze'nin kuzeyinde kalan Filistinlileri sürgün etmeye çalışıyorİsrail'in bir yıldır sürdürdüğü soykırım Gazze'deki siviller üzerinde yıkıcı psikolojik etkiler bıraktıGüney Afrikalılardan dünya halklarına, Filistin için ortak hareket etme çağrısıİsrail'in bir yıldır saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de sokaklar "toplu mezara" dönüştüBM: İsrail, 1 yılda yüzlerce konvoya izin vermeyerek Gazze'ye yeterli insani yardım ulaştırılmasını engellediFilistinli Gazeteci Alhelou: Filistin halkının özgürlüğü olmadan dünyanın özgürlüğü eksiktirABD, Gazze'de soykırımın başladığı 7 Ekim'den bu yana İsrail'e 17,9 milyar dolar askeri yardım yaptıSoykırımın 1. yılında Gazze'den İsrail'e 4 roket fırlatıldı

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, devlet televizyonu RTVE'ye verdiği demeçte, "İspanya, kişinin ifade özgürlüğüne sahip olduğu bir hoşgörü ülkesidir ve nefreti kışkırtmanın her türlüsü, tabii ki Yahudi karşıtlığı da yalnızca geniş çapta reddedilmekle kalmaz, aynı zamanda ceza kanununda da yer alır. Nefreti veya Yahudi karşıtlığını kışkırtma suçunun işlendiğine inanan var ise savcılıkla iletişime geçebilir, bizim de Yahudi karşıtlığına karşı bir planımız var." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ