USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Kültür Sanat

Isparta’ya üzerinde Esma-ül Hüsna bulunan 3 bin 500 taneli dev üzüm salkımı

Isparta Belediyesi Ahşap Sanat Merkezi'nde, bir yüzünde Allah'ın 99 isminin yer aldığı, diğer tarafta hilaller ile yıldızların bulunduğu ve 3 bin 500 taneden oluşan üzüm salkımı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Isparta’ya üzerinde Esma-ül Hüsna bulunan 3 bin 500 taneli dev üzüm salkımı
11-11-2018 00:27
Google News

Ahşap Sanat Merkezi'nde son aşamaya getirilen üzüm salkımı çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Anavatanı Isparta olan üzümün heykelleştirildiğini söyleyen Başkan Günaydın, üzüm salkımının tane çalışmalarının tamamlandığını ve üstünde yer alacak üzüm yapraklarının da bitirilmek üzere olduğunu belirtti.

“Bu üzümün anavatanı burasıdır”

Alt kaidesi mermerden yapılacak olan üzüm salkımının Mimar Sinan Cami bölgesinde caddeye yerleştirileceğini aktaran Başkan Günaydın, bu çalışmanın iki boyutunun bulunduğunu aktardı. Bunlardan ilkinin binlerce yıl önce Isparta'ya gelen ve dağlarında bulunan siyah üzümün tekrar bu çalışmayla hatırlatıldığını belirten Günaydın, “Bu üzümün anavatanı burasıdır. Ayrıca bu çalışma ile üzümün biyolojik durumu da anlatılıyor” dedi.

Kaynak: IHA

dikGAZETE.com
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ