USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

İslam ekonomisi ve finansı kursu başladı

İslam ekonomisi ve finansı kursu kış dönemi dersleri, 20 farklı üniversitenin iktisat ve ilahiyat bölümlerinden 50 öğrencinin katılımıyla başladı.

İslam ekonomisi ve finansı kursu başladı
25-01-2016 15:34
Google News

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ) Uluslararası İslam Ekonomi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi (İZUİSEFAM), tarafından 25-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen İslam Ekonomisi ve Finansı Kursu, günümüz dünyasının temel sorunlarına çözüm önerileri geliştirme hedefiyle başladı. 20 farklı üniversitenin İktisat ve İlahiyat bölümlerinden 50 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen kursun ilk dersi, İZÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut tarafından ‘Çağdaş İktisadi Sistemler ve İslam Ekonomisi’ konusunda verildi. Alanda söz sahibi olan akademisyenlerin, öğrencilerle bir araya geldiği kursta, İslam Ekonomisin Kurumsal Yapısı, İslam Akit Teorisi, Osmanlı İktisat Tarihi, Uluslararası İslami Finansal Kurumlar, İslam İktisat Düşüncesi, İslam İktisat Düşüncesi, İslam Ekonomisinde Sosyal Adalet ve Mikro Finans, İslam Hukukunda Bankacılık ve Çağdaş İslami Finansal Ürünler gibi dersler yer alıyor.

“İSLAM EKONOMİSİNE ÖZEL ÖNEM VERİYORUZ”

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak İslam ekonomisi ve finans konusuna özel bir önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Mehmet Bulut, “Ülkemizde İslam ekonomisi ve finans konusunda master ve doktora programlarını açan öncü üniversiteyiz. Şu anda bu konuyla ilgili hem Türkçe hem Arapça lisansüstü programlarımız var. Şimdi de İngilizce programa başlıyoruz. İstanbul’un küresel finans merkezlerine rakip olacağıyla ilgili hükümetimizin yönelimlerine katkı sağlamayı hedefliyoruz. İslami finansın öneminin giderek arttığı bir dönemde ülkemizde bu konuyu daha öne çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

“KÜRESEL SİSTEMDE YANLIŞ GİDEN BİR ŞEYLER VAR”

Dünyada her geçen yıl üretimin artmasına rağmen açlıktan ölenlerin sayısının da artmasına dikkat çeken Prof. Dr. Bulut, “Küresel sistemde ortaya çıkan açlık, çevre sorunları, dengesizlikler ve felaketler günden güne artıyor. Bölüşüm ilişkilerine baktığımızda 2000’li yıllarda 78 iş adamının dünya üretiminin yarısına kadar serveti varken 2002 yılında bu sayı 62’ye indi. Yani dünyada üretim artıyor ama servet giderek daha az kişinin elinde toplanmaya başlıyor. Dünyada üretim artıyor ama her yıl açlıktan ölenlerin sayısı da artıyor. Dolayısıyla küresel iktisadi sistemde de yanlış giden bir şeyler var” dedi.

“FARKINDALIK OLUŞTURMAYI HEDEFLİYORUZ”

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güran Yumuşak, “Üçüncüsünü organize ettiğimiz İslam Ekonomisi ve Finans kursuna farklı üniversitelerinden çoğunluğu İktisat ve İlahiyat olmak üzere lisans seviyesinde öğrenciler katılıyor. Bu kursla beraber, Türkiye’de bu alanda lisans eğitimi verilmediği için en erken seviyede farkındalık oluşturarak bu konuya ilgi duyan öğrencilerin kendilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz” dedi.

FAALİYETLER 3 ALANDA TOPLANIYOR

Faaliyetlerinin 3 ayakta toplandığını belirten İbrahim Güran Yumuşak, “3 ayakta toplanan faaliyetlerimizin ilk ayağında lisansüstü programları hızlı şekilde yürütüyoruz. İkinci ayağımız, sektöre yönelik. Bununla ilgili de Mart ayında başlayacak bir sertifika programımız faaliyete geçecek. Sektörde çalışan ve bu alana ilgi duyan profesyonellerin eğitimini gerçekleştireceğiz. 

Üçüncü ayakta olan bu kursumuz ise daha sosyal amaçlı. Farklı üniversitelerden öğrencileri, bir araya getirerek kaynaştırmayı hedefliyoruz. Ayrıca öğrencilerimizin bu konuyla ilgili bilimsel temellere dayanan bilgilerle donanarak kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Kursumuzda Kayseri, Sakarya, Zonguldak ve Erzincan gibi şehirlerdeki üniversitelerden hocalarımız eğitim verecek” şeklinde konuştu. 

dikGAZETE
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün çizgisi
ANKET TÜMÜ